Djurgårdens taktik – pressa domarna

HOCKEY

LULEÅ. Djurgården har tröttnat på Luleås filmningar.

Under gårdagens match satte laget press på domarna för att slippa utvisningar.

– Luleå har satt i system att ramla väldigt lätt och ligga kvar. Vi har sagt till domarna flera gånger, så jag tror att de har rätt bra koll på det nu, säger Christian ”Fimpen” Eklund.

Djurgården har tidigare tagit dumma utvisningar i slutskedet av matcherna. I går höll sig laget borta från utvisningsbåset och vann matchen.

Men efter matchen riktade grovjobbaren Christian ”Fimpen” Eklund kritik mot Luleås sätt att, som han anser, söka utvisningar för Djurgården.

”Hade bra koll i dag”

– Jag tycker att de faller väldigt lätt. Så fort man går på dem i hörnorna så vänder de sig om, med ryggen mot en. Det ser farligt ut när de faller och domarna går på det, säger Eklund som i går påkallade domarnas uppmärksamhet.

– Jag tyckte att domarna hade bra koll i dag.

Är det här ett sätt att sätta press på domarna?

– Nja, det är mest så att de vet om det. Man ska inte behöva vara rädd för att få utvisning bara för att man ska tackla. Men jag vet inte, det kanske bara är vi i Djurgården som är uppfostrade att inte filma. Vi får inte ligga kvar, då får vi skäll av Hardy.

Backtuffingen Josef Boumedienne håller med:

– Alla ser väl att de faller lätt. Slutspelshockey går ut på att spela fysiskt, men mot Luleå får man tänka på att inte spela fysiskt och det är lite tråkigt, säger han.

– Vi har Sveriges längsta backpar i Kronwall och Printz, de väger säkert 30-40 kilo mer än de flesta av deras forwards, så det är klart att det blir olyckliga kollisioner. Kolla Zlatan när han spelar fotboll, han får frisparkar emot sig hela tiden eftersom han är dubbelt så stor som alla andra.

Luleås Cam Abbott bara suckar när han Djurgårdens utspel:

– Vi har snackat om att deras lag spelar fult och att de gärna får ta dumma utvisningar. Får du en klubba i ansiktet så filmar du inte utan du ramlar för att du blir nedslagen, säger han.

”Förlorar-snack”

Backjätten Janne Niinimaa försvarar sina mindre lagkamrater:

– Bla bla bla. Det där är bara förlorar-snack. Jag har inte sett några filmningar, säger han.

Hockeyligans domarbas Mikael Ahlström:

– Ibland faller spelare lätt, men det är ganska jämnt utspritt mellan alla lag. Jag har inte upplevt någon extra press på domarna.