Elitserielag sugna på spel i Nordamerika

”Det finns ett intresse”

Foto: SCANPIX
Får Skellefteå spela en match i Nordamerika nästa säsong?
HOCKEY

I AHL spelar de bästa från öst en all star-match mot de bästa från väst.

Nästa år kan det bli annorlunda.

AHL-ledningen vill då att AHL ska möta ett europeiskt lag.

Något svenska lag öppnar för.

I år spelade de bästa spelarna från AHL:s östra konferens mot de bästa från den västra konferensen i den årliga all star-matchen.

”Bra för supportrarna”

Nästa säsong kommer den matchen förmodligen ha ett annorlunda upplägg. AHL har skickat ut en förfrågan till KHL, elitserien och den finska ligan.

– Vi skulle förmodligen spela en match i öst och en i väst mot en absolut toppklubb från Europa. Jag tror att våra spelare skulle gilla utmaningen, och det skulle vara bra för tv och supportrarna, säger AHL:s president Dave Andrews till San Antonio Express-News.

Matchen ligger fel

Och från svenskt håll finns det intresse.

– Som det ser ut nu så blir det svårt kommande säsong eftersom det ligger fel. Just nu ligger AHL all star i slutet av januari och det skulle påverka tre eller fyra omgångar. Men skulle de flytta det så hamnar vi i ett annat läge, säger Hockeyligans VD Peter Gudmundson till Sportbladet.

Hockeyligan har skickat ut förfrågningar till elitseriens klubbar, och fått olika svar.

– Det finns nåt intresse. Det är några lag som har sagt att det vore intressant om AHL:s all star-match skulle flyttas till ett annat datum. Men just nu är det alltså inte aktuellt, säger Gudmundson.