Han tar över Brynäs

Jonsson ersätter Czarnecki

Foto: Bildbyrån
Tommy Jonsson.
HOCKEY

Brynäs har hittat en ersättare till Niklas Czarnecki.

I den egna föreningen.

Assisterande tränaren Tommy Jonsson, 40, tar över huvudansvaret i Gävleklubben.

– Det känns oerhört bra, säger han.

Den sista februari utnyttjade Niklas Czarnecki en klausul i sitt kontrakt och sade upp sig från jobbet som huvudtränare i Brynäs.

Beskedet väckte starka reaktioner i Gävle och supportrarna krävde att 45-åringen, som kom från Bofors 2008, skulle ställa sig åt sidan med omedelbar verkan.

Men Czarnecki blev kvar och coachade laget i kvartsfinalförlusten mot Färjestad – som, enligt ryktena, blir hans nästa arbetsgivare.

"Stort, ärofyllt och inspirerande"

Nu har Brynäs hittat en ersättare på tränarposten.

I den egna föreningen.

Czarneckis sidekick Tommy Jonsson, som på olika sätt varit verksam i klubben de senaste 18 säsongerna, tar över huvudansvaret i Gävlebåset.

– Det är ett otroligt stort, ärofyllt och fantastiskt inspirerande uppdrag, säger han i ett pressmeddelande.

– Jag är oerhört glad över att jag fått den här möjligheten, och att jag får den i Brynäs IF.

"Har ett stort Brynäshjärta"

Brynäs sportchef Michael Sundlöv:

– Tommy har ett stort Brynäshjärta och har verkat i föreningen under många år på många olika nivåer. Det känns både naturligt och fruktansvärt roligt att vi kan lyfta upp en egen produkt även på tränarsidan.

– Vi arbetar med kontinuitet i hela vår sportverksamhet, och vill fortsätta med det även i A-laget. Det är små marginaler idag, men vi längtar efter att ta nästa steg och vi tror att kontinuitet är rätt väg för att göra det.

Jan Larsson, 45, blir kvar som assisterande tränare.

Nu söker klubben efter en till sidekick i båset. Sportbladet har tidigare skrivit om att den gamle landslagsbacken Tomas Jonsson, 50, är högaktuell för det uppdraget.