Elias Fälth gör comeback i semin

Landslagsbacken tillbaka efter skada: "Så jävla underbart"

Foto: BILDBYRÅN
Elias Fälth, Luleå.
HOCKEY

Luleå kan få en välkommen förstärkning till Norrlandssemin mot Skellefteå.

Landslagsbacken Elias Fälth, 28, är på väg mot comeback.

– Jag har haft som mål att komma tillbaka till en semifinal och det känns underbart att det går i uppfyllelse, säger han.

Det satt hårt inne – men till slut gick ändå Luleå segrande ur den stenhårda kvartsfinalserien mot fjolårsfinalisten Djurgården.

Stockholmaren Robin Jonsson blev stor matchhjälte i förlängningen med sitt första mål för säsongen, och såg till att drömsemin mot Norrlandsrivalen Skellefteå blir ett faktum.

"Ser bättre ut än vi trott"

Nu ser Luleå ut att få en välkommen förstärkning till "det tredje världskriget", som målvaktsjätten Anders Nilsson väljer att kalla det.

Landslagsbacken Elias Fälth är på väg tillbaka från sin ljumskskada.

– Det ser bättre ut än vad vi har trott. Jag har varit på is i dag och kört rätt mycket. Det jag har problem med är sidstegen, men det mesta fungerar nu, säger han till Norrbottenskurriren.

"Är så jävla underbart"

Fälth skadade sig i matchen mot AIK för tre veckor sedan. Då löd rapporterna att säsongen var över – men nu är alltså 28-åringen högaktuell för en comeback i semifinalen mot Skellefteå.

– Kan det bli bättre? Det är så jävla underbart. Jag har haft som mål att försöka hinna tillbaka till en semifinal, har jobbat på det i rehaben och det känns så underbart att det går i uppfyllelse nu, säger han.