JVM-kaptenen kan bli kvar i Timrå

Lander funderar på att nobba NHL – igen

HOCKEY

Edmontons NHL-rättigheter till Anton Lander, 19, går ut i sommar – men det gör inte att Timrå gett upp hoppet om att behålla JVM-kaptenen.

Tvärtom.

Parterna förhandlar om ett nytt kontrakt.

– Det är jätteintressant och det finns absolut en chans att han blir kvar, säger agenten Claes Elefalk till Dagbladet i Sundsvall.

Foto: Foto: BILDBYRÅN
Anton Lander.

Anton Landers 2-1-mål mot Djurgården räddade Timrå från kvalserien.

Det kan ha varit det sista 19-åringen uträttade i moderklubben – men det är långt ifrån säkert.

Timrå hoppas nämligen att superlöftet stannar i Medelpad, trots att NHL-klubben Edmontons rättigheter till JVM-stjärnan går ut i sommar.

– Jag funderar hela tiden. Det är både roligt och jobbigt, men ett beslut kommer snart att komma av sig självt, säger Lander – som i fjol valde att tacka nej till ett erbjudande från Edmonton, där bland annat den forne radarpartnern Magnus Pääjärvi spelar.

"Ska sätt oss ner"

Agenten Claes Elefalk:

– Vi ska sätta oss ner med Timrå inom kort och diskutera igenom framtiden för Anton. Sedan får vi se hur det ser ut, men han vill gärna vara kvar i klubben.

Hur ser intresset ut från Edmonton?

– Vi har inte hört så mycket ännu. Men kommer de med något förslag som känns vettigt så är det klart intressant för honom. Alla killar som spelar hockey på den här nivån har en dröm om NHL, men samtidigt måste klubben anse att man är redo.