”Känner att jag vill röra på mig”

LHC-talangen på väg till Finland

HOCKEY

Viktor Ekbom ville inte fortsätta i Linköping.

Enligt uppgifter till Sportbladet är det redan klart med hans kommande klubb: SM-liigaklubben Tappara.

– Jag känner att jag vill röra på mig, säger Ekbom till Sportbladet.

Viktor Ekbom, 21, gjorde sin andra fulla säsong i elitserien med Linköping. Det blev den sista, i alla fall för denna gång. Backen har själv meddelat att han inte vill fortsätta i LHC.

Detta efter en säsong där han svarat för sex poäng på 49 matcher.

– Det har känts bra. Jag tycker jag har tagit lite kliv framåt i utvecklingen men känner väl att jag hade kunnat spela lite mer än fick. Men jag förstår ju att de gör allt för att vinna och i bland har man olika syn på saker. Men jag tycker jag har gjort en bra säsong, säger Ekbom som enligt sig själv har en ny klubb på gång.

Vilken det är vill han själv dock inte berätta.

– Det får du se. Det är inte klart än, vi får se, det löser sig nog de närmsta dagarna. Det känns spännande i alla fall, säger han.

Men enligt Sportbladets uppgifter är det redan helt klart att Ekbom flyttar till SM-liigaklubben Tappara. Alla detaljer i kontraktet är klara och allt som återstår är att klubben ska presentera övergången. Något som bara är en tidsfråga.

– Jag kände att jag ville röra på mig. Jag känner inte att jag får den speltid jag behöver för att utvecklas som jag vill. Så det känns rätt att röra på sig nu, säger Ekbom.

ARTIKELN HANDLAR OM