Luleå rasande efter suddenförlusten

Ville haft utvisning strax före Skellefteås segermål

HOCKEY

SKELLEFTEÅ. I går föll de efter en omdiskuterad situation framför målvakten Anders Nilsson.

I dag ska det bli tändvätskan som tar Luleå till seger.

– Det är många som är emot oss, även domarna verkar det som, säger Fredrik Styrman.

Skellefteå bröt Luleås förlängningssvit – tre övertidsvinster på tre matcher – då Erik Forssell 12.04 in på den fjärde perioden gjorde sitt andra mål för kvällen.

Men den stora snackisen var situationen som föregick avgörandet. Framför Luleås mål gick Jimmie Ericsson och Fredrik Styrman omkull efter en kollision. Pucken studsade sedan på Ericsson och ut till Forssell, som satte 2–1.

– Jag försöker putta undan honom för att få stå där framför mål. Men nu ramlar vi båda två och lyckligtvis får jag pucken i bröstet och det blir en ganska skön studs till Forssell, säger Jimmie Ericsson.

”Riktigt dåligt”

– Han sparkar undan benet för mig, så det är en solklar utvisning. Det är fyra domare och ingen ser något. Jag tycker att det är riktigt dåligt av dem, säger Fredrik Styrman, som tillsammans med flera lagkamrater omringade domarparet Wolmer Edqvist/Sören Persson och protesterade efter slutsignalen.

Styrman menar samtidigt att Luleå kan dra nytta av incidenten i fortsättningen.

– Det här är bara tändvätska för oss. Det är många som är emot oss, även domarna verkar det som. Vi kommer gå ut och köra stenhårt.

”Vi måste vinna”

Redan i dag spelas en ny nyckelmatch i semifinalserien. Skellefteå har möjlighet att utjämna till 2–2

i matcher och vinna tillbaka hemmaplansfördelen, medan Luleå skaffar sig matchboll vid seger.

– Vi har inte riktigt kommit upp i den kapacitet vi har i någon av matcherna i den här serien. Vi får inte så långa anfall och inte något tryck mot mål. Det är lite för lamt. Och ändå leder vi matchserien med 2–1 och har hemmamatch nu. Det är ett jättebra läge, säger Jan Sandström.

Pierre-Edouard Bellemare, Skellefteå:

– Vi måste vinna. Vi kommer att ha publiken mot oss och det kommer att bli jobbigt, men det är bara att gå ut och prestera. Det får ta hur lång tid det vill, men vi måste göra ett mål mer än Luleå.

FAKTA

Skellefteå–Luleå 2–1 e str (0–0, 0–0, 1–1, 1–0)

Tredje perioden: 0–1 (9.23) Jonas Berglund (Pierre Johnsson, Konstantin Komarek), 1–1 (16.25) Erik Forssell (Christian Söderström, Jimmie Ericsson).

Fjärde perioden: 2–1 (12.04) Erik Forssell (Christian Söderström, Adam Larsson) spel fem mot fyra.

Skott: 46–32 (11–10, 11–6, 14–7, 10–9).

Utv, Skellefteå: 2x2. Luleå: 5x2.

Domare: Wolmer Edqvist, Grums, och Sören Persson, Lidköping.

Publik: 6 001.

Luleå leder med 2–1 i matcher.