Möller klar för Skellefteå: Deras hockey passar mig

Muntligen överens om
tvåårskontrakt

Foto: Bildbyrån
Oscar Möller.
HOCKEY

Skellefteå vinner dragkampen om Oscar Möller, 22.

Parterna är muntligen överens.

– Det blev klart i går kväll, säger Möller.

Redan den 5 maj avslöjade Sportbladet att Los Angeles Kings-forwarden Oscar Möller var sugen på att flytta hem till Sverige – och att det inte direkt saknades intressenter.

– Han har ett utgående kontrakt och det har klubbarna i elitserien blivit varse. Det är väldigt många som har hört av sig – och till och med varit över och scoutat honom – så jag kan bekräfta att det finns ett stort intresse, sa agenten Claes Elefalk då.

”Känns jäkligt kul”

Den senaste veckan har jakten på 22-åringen intensifierats – och nu är det alltså klart att han väljer SM-tvåan Skellefteå.

Parterna är muntligen överens.

– Det blev klart i går kväll. Lasse (Johansson, sportchefen) bokade flyg och jag kom upp i dag. Nu har jag gjort tester och lite andra grejer. Det känns jäkligt kul, säger Möller till Norran.

”Hockeytokig stad”

Varför väljer du Skellefteå?

– Alla var så jävla trevliga när jag kom hit, det var som en stor familj. Det är en bra förening och en hockeytokig stad. Sedan gillar jag "Foppas" (Anders Forsberg, tränaren) filosofi att spela hockey. Den passar mig – mycket skridskoåkning och anfallshockey. Ett skönt sätt att spela.

Möller är dock tydlig med att Västerbottensklubben knappast är tänkt som ändstationen i hans karriär. Snarare en språngbräda.

– Mitt mål är att komma tillbaka till NHL – det har jag sagt till alla klubbar jag har pratat med. Jag har inte gett upp min dröm, säger han.

Enligt Norran är kontraktet skrivet på två år.

ARTIKELN HANDLAR OM