Luleå hoppas på Fransson: ”Det löser sig inom kort...”

HOCKEY

Johan Fransson har kontrakt med både Luleå och St Petersburg – och vet fortfarande inte var han ska spela nästa säsong.

Men nu börjar dragkampen om stjärnbacken att närma sig en lösning.

– Min känsla är att inom få dagar vet vi vad som händer, säger Luleås sportchef Lars "Osten" Bergström.

Foto: FOTO: BILDBYRÅN
Johan Fransson.

I dag återsamlades Luleå Hockey för att ladda inför den nya säsongen.

Men förutom bröderna Abbott, som ansluter på lördag, saknades en viktig pusselbit: Johan Fransson.

26-åringen skrev ett femårskontrakt med norrbottningarna förra sommaren, för att sedan teckna ett avtal med Los Angeles Kings i NHL – och lånas ut till KHL-laget St Petersburg.

Dubbla kontrakt

Nu vet ingen var Johan Fransson spelar nästa säsong, mer än att ryssarna kallat backen till sitt försäsongsläger i Tjeckien.

– För över en säsong sedan skrev Johan på ett tvåårskontrakt med oss. Han är vår spelare och han ar en av våra nyckelspelare i defensiven förra säsongen. Vi både ser fram emot och hoppas att Johan ska fortsätta vara det nästa säsong med, sa St Petersburgs assisterande general manager Andrej Totjisky yill NSD förra veckan.

Men Luleå har fortfarande förhoppningar om att Fransson ska spela elitseriehockey nästa säsong.

”Löser sig inom kort”

– Fransson är en spelare som vi är väldigt intresserade av och som också själv vill spela i Luleå Hockey, men han har också ett påskrivet kontrakt med St. Petersburg. Hur det slutgiltiga blir får vi avvakta och se. Min bedömning är att det blir klart inom en snar framtid, säger sportchefen Lars "Osten" Bergström till Norrbottens-Kuriren.

Det som talar till Luleås fördel är att St Petersburg har sex utlänningar i truppen – medan det i KHL bara är tillåtet med fem.

– Jag tror inte att de går med flera än fem. De står med en tjeckisk målvakt, Fransson, Mårtensson, Weinhandl, Thoresen och en tjeckisk forward. Min bedömning är att en ska bort, säger ”Osten”.