RÖSTA: Månadens Spelare i elitserien

Sportbladets nya pris – var med och utse din favorit

HOCKEY

Nu får elitseriestjärnorna ett nytt pris att tampas om – Månadens Spelare.

Tillsammans med Sportbladets hockeyexperter har du chansen att vara med och rösta fram den som du tycker har varit mest framträdande.

Första, historiska vinnaren koras nu på onsdag i After Ice med Tomas Ros.

Kandidat 1: Gustaf Wesslau, 27, mv, HV71

Trots att Wesslau var med och spelade ner Djurgården ur elitserien i våras hade 27-åringen en kanonsäsong bakom sig när HV71 värvade honom till Jönköping. Och stockholmaren har varit ännu tätare mellan stolparna i höst. ”Wesslans” räddningsprocent står på finfina 94,1 och under sina sex matcher i september släppte han in mindre än två mål i snitt. Det är inget snack om att HV71:s målvaktssida fått ett rejält lyft.

Kandidat 2: Carl Söderberg, 26, c, Linköping

Med nio mål på sju matcher toppar Calle Söderberg elitseriens skytteliga i överlägsen stil. Hans debutsäsong i Linköping rycktes delvis sönder av skador, men i höst har Malmösonen verkligen visat vilken kapacitet han besitter och ingett stor respekt hos motståndarförsvaren. Söderberg slog till med ett hattrick mot Växjö – med förre LHC-målvakten Fredrik Norrena mellan stolparna – och följde sedan upp med ytterligare två fullträffar på Hovet mot AIK.

Kandidat 3: Alexander Steen, 28, c, Modo

Modo bröt mot Hockeyligans överenskommelse och tog in St Louis Blues-stjärnan Alexander Steen som ersättare till långtidsskadade Samuel Påhlsson. Och trots att han inte har spelat en match sedan Stanley Cup-uttåget i maj har NHL-proffset redan lyft Ö-vikslaget. Steen har varit dominant i alla tre matcher han hunnit spela, och står noterad för en fullträff och fem målgivande passningar.

Kandidat 4: Bud Holloway, 24, hf, Skellefteå

Han slog nytt poängrekord i vårens slutspel och har inlett årets säsong i lika imponerande stil. Visserligen har det bara blivit ett mål från hårdskjutande Holloways klubba, men kanadensaren står noterad för hela elva assists på sju matcher. Därmed leder han poängligan på tolv pinnar. Bud Holloway är navet i Skellefteås powerplay, som efter en trög start varit dödligt effektivt de senaste matcherna.

Kandidat 5: Rhett Rakhshani, 24, hf, HV71

Snabbskrinnande spelgeniet Rakhshani har storleken emot sig och har därför aldrig riktigt fått chansen i NHL – trots dubbla kanonsäsonger i AHL. Till den här säsongen har han valt att testa lyckan i Europa, och i par med en annan småväxt transatlant, Jason Krog, har det blivit succé så här långt. Rakhshani öste in poäng under försäsongen och har på sju matcher i elitserien svarat för en pinne i snitt (3+4).

FAKTA

Så utses Månadens Spelare

Månadens Spelare är ett nytt pris som Sportbladet delar ut varje månad.

Vinnare är den som juryn – och ni läsare via en omröstning på sportbladet.se (se här nedan) – tycker har varit mest framträdande under den gångna månaden.

I juryn sitter Sportbladets hockeyexperter Tomas Ros, Mats Wennerholm, Johan Garpenlöv och Hans Abrahamsson. Priset för september månad delas ut i Sportbladets webb-tv-magasin After Ice med Tomas Ros och presenteras på sportbladet.se under onsdagen.