Lindströms diagnos: Revbensfraktur

Tvingas vila tre veckor – men Reddox anmäls inte av domarna

HOCKEY

Domarna kommer inte att anmäla Växjös Liam Reddox.

Det meddelade man på fredagsförmiddagen.

Johan Lindström tacklades hårt av Växjös Liam Reddox i går kväll. Och diagnosen har kommit: Tre veckors vila på grund av en revbensfraktur.

HV71 hoppades att Reddox skulle bli anmäld till disciplinnämnden, men domarna har sett repriser på händelsen under fredagen och kommit fram till att man inte går vidare med tacklingen.

Nu ska Ishockeyförbundets Mikael Lundström och Peter Andersson titta på händelsen och de har en speciell anmälningsfunktion där Reddox kan fastna.

Det var i mitten av den sista perioden i går i Smålandsderbyt mellan HV 71 och Växjö som Liam Reddox delade ut en rejäl tackling på HV 71:s Johan Lindström.

HV-spelaren blev liggande på isen.

– Jag är riktigt irriterad på den. Det är precis det vi har pratat om att vi ska få bort från svensk hockey. Träffar han huvudet där är en karriär slut, det är en fullständigt blind sided-tackling. Det är ingen respekt alls på hockeybanan, sa tränaren Ulf Dahlén till C More.

Den 33-årige forwarden undersöktes på Länssjukhuset i Ryhov i natt.

Där konstaterades en fraktur på revbenet.

”Kunde ha varit värre”

Lagets sjukgymnast Andreas Frostemark säger till Sportbladet på fredagen:

– Beskedet vi fick på morgonen är att han blir borta cirka tre veckor.

– En fraktur på revbenen är illa nog, men det kunde ha varit värre. Det fanns risk för skador på inre organ, som lungorna, men det var okej. Johan kände sig ganska bra när vi åkte hem, förutom att han hade ont i bröstkorgen.

Johan Lindström kommer att kunna hålla igång med fysträning.

– Han kommer att kunna köra ”off-ice-träning” och sedan åka skridskor efterhand. Närkampspel tar så klart längre tid.

ARTIKELN HANDLAR OM