Så är läget i DITT lag inför kvällen

Petad stjärna åter i Växjö – Frölunda hoppas på NHL-förvärv

HOCKEY

Sex matcher i elitserien i kväll.

Här kommer senaste nytt i DITT lag.

Kvällens matcher följer du bäst här – i Elitserien live.

Timrå-Frölunda

Timrå torskade på straffar mot Luleå senast. Nu väntar Frölunda, som ligger en poäng före Medelpadslaget i tabellen.

Den långtidsskadade duon Tommy Stenqvist och Robin Lindqvist saknas. Både Per Hallin och Andreas Molinder stod över senast, men ska testas under dagen.

Frölundas nyförvärv Matt Duchene följer med laget till Timrå, men är ännu inte spelklar.

– Nej, inget är klart, säger Frölundas andretränare Christian Lechtaler till Sportbladet strax efter klockan 12.

Dick Axelsson och Mathis Olimb är långtidsskadade. Pierre Johnsson saknades senast mot Brynäs och i den matchen tvingades Magnus Kahnberg kliva av på grund av skada. Även Joel Lundqvist har varit ett frågetecken på grund av sjukdom.

– Johnsson och Lundqvist är med på flyget. Det är inte Kahnberg, säger Lechtaler.

AIK-Modo

AIK vann mot Växjö i lördags och gick därmed om Smålandslaget i tabellen. Till kvällens match får laget tillbaka Joakim Nordström, 20, som haft ljumskproblem de senaste veckorna.

– Kul att vara tillbaka, det är sjukt tråkigt att sitta vid sidan. Jag har kört bra i gymmet i veckan och är laddad för spel, säger centern till klubbens hemsida.

Fortfarande saknas Dick Tärnström, Patric Blomdahl och Daniel Josefsson.

Dessutom har laget drabbats av ett tungt avbräck i form av lagets poängkung Nicklas Jensen, som gjort sju poäng på tio matcher. Den danska forwarden har drabbats av magsjuka.

Modos segersvit bröts i lördags då Övikslaget fick se sig besegrade av Färjestad efter straffar. Ludvig Byström och Janos Hari spelade i helgen med J20-laget, men mot AIK är de tillbaka i Modos matchtrupp. Annars är de som vanligt Samuel Påhlsson (hälsena) och Jens Westin (utlånad) som saknas.

Förra säsongen slutade samtliga möten mellan AIK och Modo med bortaseger.

Skellefteå-Linköping

Elitseriens två poängkungar ställs mot varandra i Skellefteå Kraft Arena. LHC:s Carl Söderberg, 26, och Skellefteås Bud Holloway, 24, har båda gjort 13 poäng så här långt i serien.

I segermatchen mot Rögle saknade Skellefteå Petter Granberg, John Klingberg, Pierre-Édouard Bellemare, Jimmie Ericsson, Pontus Petterström, Erik Forssell och artistspelaren Ryan Vesce.

Enligt Norrans hockeyblogg var både Ericsson och Forssell med på värmningen i förmiddags. Det var däremot inte Fredrik Lindgren och Pontus Petterström.

– Pontus Petterström är ett frågetecken. Men Fredrik Lindgren är med i kväll. annars är det de vanliga som saknas, säger tränaren Anders Forsberg till bloggen.

Linköpings skadelista är inte lika lång. Daniel Grillfors är den ende som saknas. Sebastian Ottosson får chansen i fjärdekedjan. Joachim Nermark inleder som extraforward.

Växjö-Färjestad

Två lag med helt olika formkurvor. Tabelljumbon Växjö har sex raka förluster medan sjätteplacerade FBK har vunnit sina tre senaste matcher.

I Växjö är både Robert Rosén och Petr Vampola med i truppen igen. Rosén fick inte spela mot AIK på grund av en klausul och Vampola var petad.

Även backen Björn Karlsson, som missat de senaste matcherna på grund av sjukdom, är tillbaka.

– Vi måste in och våga köra och våga spela. Vi måste våga ta avslut. Igår hade vi en av säsongens bästa träningar så känslan är bra, säger tränaren Janne Karlsson till klubbens hemsida.

Växjö saknar Brad Moran, som ådrog sig en handfraktur i slutet av matchen mot AIK. Centern beräknas bli borta i minst tre veckor. Även långtidsskadade Dennis Rasmussen saknas. Fredrik Norrena står i mål.

Färjestad åkte till Växjö i går eftermiddag. Backen Anton Grundel är den ende som saknas. Han tränar igen efter hjärnskakningen, men är inte i matchform.

Max Görtz stannar hemma och Linus Fröberg är med som extraforward. Calle Andersson inleder som extraback.

I går blev det klart att Jörgen Jönsson blir ny sportchef i föreningen.

– Jag har hela tiden velat jobba nära sporten och med sportfrågor och känner stor entusiasm att sätta igång det här jobbet, säger Jönsson till klubbens hemsida.

Brynäs-Rögle

Brynäs vann mot Frölunda senast och är nu uppe på fjärde plats i tabellen. Nyförvärvet Cody Franson har landat i Gävle, men han finns inte med i laguppställningen i kväll. Han väntas debutera på torsdag. I övrigt är det Dennis Persson och Sebastian Lauritzen som saknas på grund av skador.

Mads Hansen tränade inte i går, men finns med när pucken släpps.

– Det är ingen fara, säger massören Glenn Hellström till Gefle Dagblad.

Rögle förlorade i helgen mot Skellefteå. Då stod Jonas Fransson i mål. Till kvällens match är Martin Gerber tillbaka mellan stolparna.

Rögle låter Daniel Zaar och Tobias Törnkvist, båda födda 1994, göra elitseriedebut i kväll. Zaar går in med Jakob Johansson och Mike Iggulden. Törnkvist spelar i en kedja med Dennis Everberg och Mathias Tjärnqvist.

Andrée Brendheden och Ted Brithén inleder på bänken.

Fredrik Warg saknas i ytterligare några veckor.

Luleå-HV71

Luleå vann på straffar i senaste omgången mot Timrå. Norrbottningarna återfinns på tredje plats i tabellen. Sedan tidigare saknas Linus Persson, Sami Sandell och Jan Sandström. Även Anton Hedman missar matchen på grund av sjukdom.

– Jag har ont i halsen. Jag siktar på att spela på torsdag, säger Hedman till Sportbladet.

Johan Gustafsson vaktar kassen.

Enligt Norrbottens Kuriren väljer Luleåtränarna att göra om i kedjorna. Bröderna Abbott får Linus Klasen som ny lekkamrat. Joonas Vihko går in med Karl Fabricius och Kim Hirschovits.

Gästande HV71 kommer till Norrbotten med en förlust mot LHC i senaste omgången. Det var Jönköpingslagets första förlust på hemmaplan den här säsongen.

Laget saknar Elias Fälth och Johan Lindström. I mål ställer Ulf Dahlén ”mr hundra procent” – Gustaf Wesslau. 27-åringen har stått åtta matcher den här säsongen och vunnit samtliga.

– Han har varit fantastisk, säger målvaktstränaren William Rahm, till Sportbladet.

Noterbart är att HV71:s poängkung Jason Krog fyller 37 i dag.

Uppdaterad version med resterande match följer.