Senaste nytt om DITT lag inför kvällens matcher

Cody Franson debuterar i Brynäs

HOCKEY

Fem matcher i kväll.

Och dags för ännu en NHL-spelare i elitserien.

Cody Franson, 25, debuterar för Brynäs.

Här är senaste nytt om DITT lag.

Rögle-Modo

Elitseriens poänggladaste backar möts i kväll. Modos Richie Regehr toppar poängligan med tio poäng och tvåa är Rögles Daniel Sondell med åtta pinnar.

För Sondell är matchen lite extra speciell eftersom han gick hockeygymnasiet i Övik och spelade i Modo säsongen 2009/10.

– Det ska bli kul att möta Modo. De har gått jättebra på slutet, men vi står inför en tuff match. Det gäller att vi hittar den nivå vi spelat på när vi spelat som bäst. Då har vi en god chans att vinna, säger Sondell till klubbens hemsida.

Rögle kommer till spel utan Fredrik Warg.

Med sina 22 poäng ligger Modo trea i tabellen. Senast vann laget med 4-0 mot AIK. Det var Bernhard Starkbaums andra nolla för säsongen.

Modo åker med samma samma trupp till Ängelholm som spelade mot AIK. Samuel Påhlsson är skadad och Jens Westin utlånad.

Brynäs-Skellefteå

En repris från fjolårets final. Lagen har mötts en gång den här säsongen och då vann Skellefteå med 5-3. Västerbottningarna har dessutom tre raka segrar inför kvällens match.

Brynäs vann i senaste omgången mot Rögle med 4–3. Precis som då saknas Sebastian Lauritzen och Dennis Persson.

Nyförvärvet Cody Franson, 25, gör debut i kväll.

– Det är skönt att han är spelklar. Han har inte spelat match på lång tid, så naturligtvis måste vi ha förståelse för att det kommer att ta ett tag innan han kommer in i det till 100 procent, vad gäller tajming och matchvana, säger Brynäs tränare Tommy Jonsson till klubbens hemsida.

Norrans hockeyblogg rapporterar att Skellefteå åkte med 23 spelare till Gävle. Oscar Möller är den ende av de frågetecknen som fanns som inte följer med.

– Oscar Möller stannar hemma, men vi tar med Sam Marklund och Jesper Johansson, säger tränaren Anders Forsberg till bloggen.

Petter Granberg, John Klingberg, Pierre-Édouard Bellemare och artistspelaren Ryan Vesce saknas.

Luleå-Växjö

Luleås senaste match avbröts efter den otäcka smällen på Oscar Sundh. Senast lagen möttes gjorde Niklas Olausson tre mål när Luleå vann med 3-1. Norrbottningarna saknar sedan tidigare Linus Persson och Sami Sandell. Däremot är både Jan Sandström och Anton Hedman tillbaka.

– Hedman har varit sjuk och inte tränat sedan matchen mot Timrå. Han kommer att gå in med (Daniel) Mannberg och (Jonas) Berglund, säger Luleås assisterande tränare Roger Åkerström.

Mot HV71 tvingades både Johan Fransson och Pavel Skrbek kliva av, men båda spelar i kväll.

– Vi räknar med dem. Om inget händer under eftermiddagen ska de spela, säger Åkerström.

Niklas Fogström ställs utanför truppen och David Rautio står i mål.

Efter sex raka förluster vann Växjö med 2-1 efter straffar mot FBK.

– Vi gör en fantastisk match mot Färjestad men det räcker inte ens till tre poäng, så vi måste vara ödmjuka, säger tränaren Janne Karlsson till klubbens hemsida.

Växjö ställer upp med samma matchtrupp som senast, vilket innebär att Tim Heed får stanna hemma.

Smålandslaget saknar Brad Moran och Dennis Rasmussen.

Färjestad-Timrå

Färjestad har tagit poäng i fyra raka matcher. Senast blev det förlust efter straffar mot Växjö. Till kvällens match får laget tillbaka backen Anton Grundel, som nu är spelklar efter sin hjärnskakning.

Däremot får laget klara sig utan en annan backtalang. Oscar Klefbom, 19, skadade axeln mot Växjö.

– Han går på is och kan träna lätt, men något spel blir det inte. Vi tar det dag för dag och får se hur det blir på lördag, säger Färjestads sjukgymnast Mattias Hell till klubbens hemsida.

Timrå förlorade senast mot Frölunda. Då saknades Andreas Molinder, Per Hallin, Robin Lindqvist och Tommy Stenqvist. Niklas Nordgren tvingades kliva av, och han spelar inte i kväll.

– Jag vred armen i en närkamp och det small till ganska. Nu känns det helt okej, men jag spelar inte i kväll. Jag hoppas på lördag, säger Niklas Nordgren till Sportbladet.

Inte heller Andreas Molinder, som var ett frågetecken i går, spelar.

”Nej, det blir inget spel idag heller” skriver han i ett sms till Sportbladet.

Senast lagen möttes vann FBK med 4-1.

Linköping-AIK

Linköping förlorade mot Skellefteå senast och halkade ner till en sjunde plats i tabellen.

LHC får tillbaka Daniel Grillfors, som bara spelat en hel match den här säsongen. Han skadade magmuskeln under uppvärmning till hemmamatchen mot Rögle.

– Riktigt kul att få spela match igen. Men det tyckte jag förra gången också och då gick det som det gick. Jag kanske inte får tycka det är för roligt. Det kanske straffar sig, säger Grillfors och skrattar.

Grillfors bildar i kväll backpar med Linus Hultström.

Christopher Fish är utlånad till Örebro.

AIK har fortfarande inte vunnit någon bortamatch i årets elitserie och jumbolaget är fortsatt skadedrabbat. Patric Blomdahl, Daniel Josefsson och Dick Tärnström saknas sedan tidigare. Mot Modo senast tvingades både Joakim Nordström (knä) och Fredrik Carlsson (yrsel) kliva av.

Joakim Nordström meddelar via sms att han spelar i kväll. Däremot kommer inte Carlsson till spel.

Positiv för AIK är att lagets poängkung Nicklas Jensen är kvitt sin magsjuka och spelar mot Linköping.

FOTNOT: Frölunda – spelledigt i kväll – gjorde i dag klart med Viktor Stålberg, 26, från Chicago.

Ny version följer.