Senaste nytt i DITT lag inför kvällens matcher

JVM-back gör säsongsdebut i SAIK LHC-stjärna saknas 100-tal fans på Rögles morgonvärmning

HOCKEY

Dags för nya elitseriematcher.

I dag spelas tre fajter.

Här är senaste nytt i de sex lagen.

  Skellefteå-Linköping

Efter att ha gjort tre mål mot Rögle i torsdags är Bud Holloway ensam i toppen av poängligan. Kanadensaren har gjort 19 poäng (4+15) på 15 matcher.

Skellefteå är seriens bästa hemmalag och har vunnit de fem senaste i Skellefteå Kraft Arena. Västerbottningarna får tillbaka JVM-backen Petter Granberg, som ännu inte spelat en enda match den här säsongen.

– Det känns riktigt bra, jag har längtat efter det här. Det har varit frustrerande att inte kunna vara med på isen, men nu känns det bara bra, säger Granberg till klubbens hemsida.

Fortfarande saknas Johan Forsberg, John Klingberg, Pierre-Édouard Bellemare och artistspelaren Ryan Vesce, som ansluter 25 oktober.

LHC kommer till Västerbotten med en seger mot Frölunda (4-0) i bagaget. Laget studsade tillbaka på ett imponerande sätt efter 1-5-förlusten mot Timrå omgången innan.

– Vi hade ett jäkla härlig go i laget. 1–5 hemma mot Timrå ser inte bra ut. Alla bröstade upp sig. Vi ville visa fansen vad vi kan, att vi blir att räkna med, sa Simon Hjalmarsson efter matchen.

Precis som i den matchen saknas målvakten Andreas Andersson. Marcus Högberg, född 1994, är med som backup till Christian Engstrand. Andreas Jämtin utgick mot Frölunda med en fotskada och kommer inte till spel i kväll. Enligt Corren tar Sebastian Karlsson Jämtins plats i kedjan med Jonas Almtorp och Robin Figren, medan Sebastian Ottosson går in i fjärdekedjan.

  Rögle-Växjö

Tokstryk, förnedring, utspelade - ja, kalla det vad ni vill, men Rögle hade hur som helst ingen rolig kväll i Skellefteå i torsdag. Efter två perioder ledde hemmalaget skottstatistiken med förkrossande 37-4. Till slut vann Skellefteå matchen med 6-0.

Röglefansen har dock slutit upp bakom laget. När spelarna värmde imorse kl. 09.00 var ett gäng supportrar på plats i Lindab Arena. Enligt bloggen Grönvitasumo var det ett 100-tal sfans på plats. Spelarna tackade för stödet med en applåd och tränaren Dan Tangnes gick upp på läktaren och tog fansen i hand.

Ängelholmslaget saknar precis som tidigare Fredrik Warg och Jesper Jensen.

Sam Hallam fick en drömstart som huvudtränare i Växjö. Laget besegrade Timrå med 2-1 efter mål av Dennis Rasmussen, som var tillbaka efter sin fotskada. Till kvällens match får han och Reddox en ny kedjekamrat i Petr Vampola. Steve Saviano går in med Alexander Johansson och Jan Urbas.

Brad Moran är handskadad och blir borta någon vecka till.

– Det verkar så, det är trist, säger centern till klubbens hemsida.

Lagen har mötts en gång tidigare i år och då vann Rögle med 3-1.

  Frölunda-Timrå

Frölunda åkte på torsk mot LHC i senaste omgången.

– För dåligt. Vi måste börja vinna matcher, sa Fabian Brunnström till Sportbladet efter matchen.

Göteborgarna har dock positiv statistik på Timrå. Man har nämligen fyra raka segrar mot Medelpadslaget.

Frölunda, som släppt in flest mål av alla lag i serien (41), saknar Pierre Johnsson, Magnus Kahnberg och Mathis Olimb.

Timrå ligger för tillfället på tionde plats i tabellen. Sedan tidigare saknas kvartetten Robin Lindqvist, Tommy Stenqvist, Yared Hagos och Alexander Larsson.

Jonathan Carlsson insjuknade inför Växjömatchen i går och spelar inte heller. På gårdagens träning saknades även Christian Söderström och Mat Robinson.

– Robinson fick ett skott på sig mot Växjö och det var en säkerhetsåtgärd att han stod över. Han spelar nog mot Frölunda. Eventuellt kan också "Crippe" följa med, säger tränaren Tomar Montén till hockeypuls.se

En annan som är osäker till spel är Per Hallin. Timråforwardens familj väntar tillökning och han stannar med största sannolikhet hemma.

Andreas Molinder var i torsdags tillbaka i truppen efter tre veckors skadefrånvaro, men han spelade inget. I dag går han in med Joachim Rohdin och Johan Andersson.

– Den kedjan har fungerat tidigare, säger Montén.