Magnus Kahnberg: Jag blev kvar i Göteborg

Här är senaste nytt inför omgång 16

HOCKEY

Skellefteå-Frölunda – Kahnberg borta

Lagen möttes i september och då vann Skellefteå med 5-2. Skellefteå gjorde i helgen klart med den förre Färjestadsbacken Martin Sevc. Senare i veckan kommer även artistspelaren Ryan Vesce, men ingen av dem spelar kvällens match mot Frölunda.

Västerbottningarna saknar den långtidsskadade trion John Klingberg, Pierre-Edouard Bellemare och Johan Forsberg. Dessutom är Erik Forssells medverkan osäker. Han fanns inte med på förmiddagens värmning.

– Han är fortfarande ett frågetecken, jag har inte räknat bort honom. Men spelar han inte får vi se Oscar Sundqvist göra elitseriedebut, säger tränaren Anders Forsberg till Norrans hockeyblogg.

Frölunda saknar Pierre Johnsson och Mathis Olimb. Inte heller Magnus Kahnberg kommer till spel i kväll.

– Jag blev kvar i Göteborg. Vi väntar vårt andra barn i dagarna, så det blev så, skriver Frölundaforwarden i ett sms till Sportbladet.

Dick Axelsson spelade Frölundas European Trophy-match i måndags och i kväll gör han sin första elitseriematch sedan 29 september.

Sebastian Collberg är utlånad till Örebro. I stället följer Gustav Rydahl, 18, med till Skellefteå.

Anförda av ”NHL-kedjan” vann göteborgarna mot Timrå i senaste omgången.

Timrå-Rögle – Lindgren tillbaka

Timrå har haft problem i Eon Arena. Laget har förlorat sina fyra senaste hemmamatcher. I kväll väntar tabelljumbon Rögle.

Timrås skade- och sjukdomslista har blivit betydligt kortare.

– I dagsläget är det bara (Tommy) Stenqvist och (Robin) Lindqvist som inte är aktuella för spel, säger Timrås tränare Tomas Montén till klubbens hemsida.

Det betyder i så fall att Yared Hagos, Alexander Larsson, Christian Söderström och Jonathan Carlsson är redo för spel.

– Sedan är det ett ställningstagande om man är redo för spel så kort tid efter sjukdom, men det är samtidigt en otroligt viktig match och vi vill spela med det för dagen absolut bästa laget, säger Montén.

Rögle får även tillbaka spelare. Viktor Lindgren är tillbaka efter skada och Daniel Zaar är frisk från sin sjukdom. Saknas gör Fredrik Warg och Jesper Jensen.

– Det är skönt att få tillbaka spelare som Daniel Zaar och Viktor Lindgren. Förhoppningsvis är Fredrik Warg spelklar till lördag igen och även Jesper är åter i träning även om han är lite längre bort, säger tränaren DanTangnes till klubbens hemsida.

Jakob Lilja och Thomas Spelling är utanför truppen.

Senast lagen möttes vann Timrå med 1-0.

Växjö-Linköping – Reddox borta

Senast Växjö och Linköping möttes vann östgötarna med 8-3.

– Matchen på bortaplan var ett riktigt bottennapp från vår sida. Linköping spelade verkligen ut till hundra procent och körde över oss, vilket gör att vi verkligen vill vinna nu. Det ska bli en rolig match och det är revansch som gäller, säger målvakten Fredrik Norrena, som spelade i LHC förra säsongen.

Växjö kommer till matchen med bra form. Sedan Sam Hallam tog över som huvudtränare har laget två raka segrar. Båda gångerna har Dennis Rasmussen varit matchvinnare.

Sedan tidigare saknas Brad Moran, men i kväll får de även klara sig utan Liam Reddox (underkroppsskada). Mikael Eriksson går därmed in från start. Han går in med Steve Saviano och Alexander Johansson. Jan Urbas tar Reddox plats i kedjan med Dennis Rasmussen och Petr Vampola.

Gustav Hjalmarsson är extraforward och i mål startar Fredrik Norrena.

Även Linköping har två raka segrar. Efter 1-5-förlusten mot Timrå har laget besegrat Frölunda (4-0) och Skellefteå (5-3). På Linköpings skadelista hittar vi Andreas Andersson, Andreas Jämtin och Sebastian Ottosson.

– Vi kommer att spela på tretton forwards och sju backar. Sebastian Ottosson är skadad och ersätts av Christopher Fish. Claes Nordén kommer att vara extraforward, säger LHC:s tränare Roger Melin till klubbens hemsida.

Backen Jonatan Nielsen är utlånad till Södertälje.