Senaste nytt i DITT lag inför kvällens matcher

* Brynäs får tillbaka radarpar * Tunga skador i både Luleå och HV * AIK utan fem spelare

HOCKEY

Tre matcher i elitserien i kväll.

Här är läget i DITT lag inför nedsläpp.

Från 19.00 följer du matcherna i Elitserien live här.

Färjestad-Brynäs

Färjestad har fyra raka förluster inför kvällens match mot Brynäs. Senast lagen möttes vann FBK med 4-1, mycket tack vare Jack Connolly, som svarade för två poäng.

Men till kvällens match får Färjestad klara sig utan Connolly som blir borta några veckor framöver på grund av en sträckning i ljumsken. Sedan tidigare saknas Oscar Klefbom (axel).

Laget får däremot tillbaka Mikael Johansson, tio poäng så här långt, och Anders Bastiansen är frisk från magsjukan han ådrog sig i söndags.

De regerande mästarna ligger för tillfället på sjätte plats i tabellen, en placering, och fem poäng, före kvällens motståndare Färjestad.

Brynäs får tillbaka radarparet Sebastian Lauritzen och Jonas Nordqvist. Duon spelar i kväll tillsammans med Daniel Widing. Samtidigt går Jonathan Granström in i förstakedjan med Johan Harju och Sebastian Enterfeldt. Mats Lavander inleder som 13:e forward.

Däremot får laget klara sig utan backen Simon Bertilsson, som gjorde två matcher med landslaget  i Euro Hockey Tour förra säsongen.

– Simon kommer inte att vara med på grund av en lite lättare skada som han ådrog sig under gårdagens träning. Än så länge vet vi inte vad som är fel, säger tränaren Tommy Jonsson till klubbens hemsida.

Dessutom saknas backarna Dennis Persson (skadad) och Lars Jonsson (utlånad).

Modo-AIK

Modo har haft problem på hemmaplan mot AIK. Stockholmarna har fyra raka segrar i Örnsköldsvik.

– Vi siktar på att få till ett trendbrott på den punkten, säger Modotränaren Ulf Samuelsson till klubbens hemsida.

I senaste omgången vann Modo mot Brynäs med 2-1 och laget ligger femma i tabellen.

Som vanligt saknas Samuel Påhlsson (långtidsskadad) och Jens Westin (utlånad)

AIK hade tre raka segrar inför matchen i tisdags mot HV71, då det blev förlust med 5-4.

AIK får till kvällens match klara sig utan fem spelare; Dick Tärnström, Josh MacNevin, David Lillieström Karlsson, Christian Sandberg samt Daniel Josefsson.

Stefan Johansson, som klev av mot HV71, är redo för spel.

HV71-Luleå

Två formstarka lag möts i Kinnarps Arena. På de fem senaste matcherna har båda lagen tagit elva av 15 möjliga poäng.

I och med segern mot AIK i tisdags är Gustaf Wesslau fortfarande obesegrad. HV-keepern har på tolv starter vunnit samtliga. Jönköpingslaget toppar tabellen med två poäng trots att laget spelat två matcher färre än Linköping på andra plats.

HV71 saknar sedan tidigare Johan Lindström och Oscar Sundh. Även Elias Fälth är tillbaka på skadelistan. Backen har en lårkaka och ska köra rehab under några dagar.

–  Det verkar som att någon vill sätta käppar i hjulet för mig den här säsongen. De senaste åren har jag varit så gott som skadefri, det har bara varit småskavanker. Men nu är det något som händer så fort man kommer igång. Det känns ruggigt tråkigt och är otroligt frustrerande. Det är en ny situation för mig, jag fattar ingenting, säger Fälth till jnytt.se.

Luleå ligger fyra i tabellen med sina 28 poäng.

Norrbottningarna får i kväll klara sig utan sina två poängbästa spelare. Toni Koivistio (åtta poäng) är fotskadad och Niklas Olausson (elva poäng) skadade ljumsken i European Trophy-matchen mot Eisbären Berlin.

– Jag hoppas kunna ansluta till laget till lördagens match mot Brynäs, men jag vet inte just nu, säger Olausson till Norrbottens Kuriren.

David Rautio vaktar kassen.

Senast lagen möttes avbröts matchen efter att Oscar Sundh åkt på en otäck smäll.