Senaste nytt i DITT lag inför kvällens matcher

Jämtin spelar inte i HV 71 – två nyförvärv debuterar i Skellefteå

HOCKEY

Fyra matcher i elitserien i dag.

Här är läget i DITT lag inför nedsläpp.

Från 16.00 följer du matcherna i Elitserien live här.

Skellefteå-Timrå

Fyran Skellefteå får två tillskott till kvällens match. Både Ryan Vesce och Martin Sevc debuterar mot Timrå.

Petter Granberg slog upp sin tidigare och blir borta ett tag framöver. Sedan tidigare saknas John Klingberg, Johan Forsberg och Pierre-Edouard Bellemare. Fransmannen närmar sig dock comeback.

– Pierre ser jättebra ut, för mig är det ljusglimtar hela tiden. Han kör fullt på träningarna och ser spelbar ut i min värld, men det avgörs av vårt medicinska team, så vi får se när det kan tänkas bli aktuellt med spel för hans del, säger tränaren Anders Forsberg till klubbens hemsida.

Skellefteå vann i senaste omgången mot Frölunda. Timrå kommer även till kvällens match med en seger i bagaget – 3–2 mot Rögle.

Senast lagen möttes vann Timrå, efter att Per Hallin avgjort på straff. Han saknas dock i kväll då familjen väntar tillökning. Sedan tidigare saknas Robin Lindqvist (knä) och Tommy Stenqvist (axel).

Tabelltian får tillbaka backen Jonathan Carlsson.

Brynäs-Luleå

Brynäs är inne i en liten formsvacka. De regerande mästarna har tre raka förluster, senast blev det 0–3-torsk mot Färjestad. Framför allt är det målskyttet som inte stämt. På de tre förlustmatcherna har de endast mäktat med två mål.

– Till slut kommer pucken att gå in på ett eller annat sätt. Kanske ett skitmål som löser upp allting och det brukar ju vara så att kommer det ett mål så trillar det in fler, säger Andreas Thuresson till Gefle Dagblad.

Återstår att se om de kan få igång målskyttet mot Luleå, som är seriens bästa lag defensivt. Norrbottningarna har bara släppt in 22 mål på 15 matcher.

David Rautio höll nollan mot HV71 senast, men får se dagens match från bänken. Johan Gustafsson startar.

Luleå saknar sedan tidigare lagets två bästa poängplockare Niklas Olausson och Toni Koivisto. Senast tvingades Karl Fabricius (fingerskada) kliva av och han kommer inte till spel mot Brynäs. Även Daniel Mannberg har varit ett frågetecken, efter att ha fått en smäll mot HV.

– Han spelar inte, säger Luleås assisterande tränare Thomas Berglund, som meddelar att Linus Persson tar Fabricius plats med Kim Hirschovits och Linus Klasen.

Jens Jakobs spelar med Sami Sandell och Niklas Fogström. Johan Porsberger går in i fjärdekedjan med Jonas Berglund och Anton Hedman.

Brynäs kommer till spel med samma trupp som senast, vilket innebär att backarna Simon Bertilsson, Dennis Persson och Lars Jonsson (utlånad) saknas.

När lagen möttes i Luleå vann Brynäs med 1-0 (Jesper Ollas målskytt).

Rögle-Linköping

Rögle har ligans överlägset sämsta form. Nykomlingen har sju raka förluster och har nu sex poäng upp till Timrå ovanför kvalstrecket. I kväll väntar dessutom seriens bästa bortalag - Linköping.

– Vi har pratat mycket om vad som kan få marginalerna att tippa över på vår sida. Det handlar om att få ut lite mer av varje spelare och i sin tur oss som lag, säger tränaren Dan Tangnes till klubbens hemsida.

Positivt för Ängelholmslaget är att Fredrik Warg är tillbaka efter att ha missat tolv matcher. På gårdagens träning spelade han med Mike Iggulden och Juhamatti Aaltonen.

– Det har varit jobbigt att sitta bredvid. Det är extra tufft när skadan kom så tidigt på säsongen, då vill man som ny spelare vara med och bidra direkt, säger Fredrik Warg till Helsingborgs Dagblad.

Jesper Jensen är fortfarande skadad.

De senaste dagarna har det mesta handlat om Andreas Jämtin i Linköping. Forwarden har lämnat LHC för HV71. Laget saknar dessutom forwardsduon Sebastian Ottosson och Johannes Salmonsson (sjuk). Det innebär att 16-årige tjecken Jakub Vrana får göra elitseriedebut. Han går in med Jonas Almtorp och Mattias Weinhandl.

– Han är lite liknande typ som Salle (Salmonsson), duktig skridskoåkare och en teknisk spelare som har modet att göra saker på isen. Han är fortfarande väldigt ung och man får inte ha allt för stora förväntningar på honom. Men han har ett sådant mod att göra något riktigt bra av situationen som han har hamnat i, säger tränaren Roger Melin till klubbens hemsida.

HV71-Modo

Senast lagen möttes vann Modo med 3–1. Faktum är att Övikslaget har fem raka segrar mot HV71.

Serieledarna blev nollade mot Luleå i torsdags. Nyförvärvet från LHC Andreas Jämtin, som haft problem med en stukad fot, gjorde sin första träning med HV71 i går.

– Jämtin spelar inte, säger HV:s assisterande tränare Thomas Ljungbergh till Sportbladet efter dagens värmning.

Däremot meddelar han att Sebastian Strandberg, Elias Fälth och Gustaf Wesslau är tillbaka i spel. Saknas gör: Daniel Fernholm, Johan Lindström och Oscar Sundh.

Modo ligger för tillfället på femte plats i tabellen. Sedan tidigare saknas Samuel Påhlsson (hälsena) och Jens Westin (utlånad). Klubben har även valt att låna ut Janos Hari.

Modo förlorade med 5–4 mot AIK i senaste omgången.

ARTIKELN HANDLAR OM