RÖSTA: Månadens spelare i elitserien – i oktober månad

Här är Sportbladets nya pris – var med och utse din favorit

1 av 5 | Foto: BILDBYRÅN
Gustaf Wesslau, HV71.
HOCKEY

Det har blivit dags att utse Månadens spelare igen.

Tillsammans med Sportbladets hockeyexperter har du chansen att vara med och rösta fram den elitseriestjärna som du tycker har varit mest framträdande i oktober.

Vinnaren koras i webb-tv-magasinet After Ice med Tomas Ros.

Kandidat 1: Gustaf Wesslau, 27, mv, HV 71

Nominerad för andra månaden i rad. Och det är inte så konstigt om man ser till den förre djurgårdarens superfacit i HV71: 13 matcher, 13 segrar. Gustaf Wesslau är förmodligen elitseriens bästa nyförvärv, och med 27-åringen mellan stolparna tycks serieledarna vara oslagbara.

Kandidat 2: Oscar Fantenberg, 21, b, HV 71

Har fått sitt stora genombrott. Spelade 37 matcher förra säsongen, men i år har unge Fantenberg gått från utfyllnadsspelare till att vara en viktig backkugge. 21-åringen snittar 20 minuters istid per match – tredje mest i laget – och bidrar med ett moget spel i båda ändarna av banan, kväll efter kväll. Gör landslagsdebut i Karjala Tournament.

Kandidat 3: Bud Holloway, 24, f, Skellefteå

Slog poängrekord i vårens slutspel och har konserverat formen över sommaren. Kanadensaren Holloway toppar poängligan med 22 pinnar på 17 matcher, och är navet i Skellefteås fruktade powerplay. En komplett offensiv spelare, som har ett av elitseriens hårdaste och mest välriktade skott, och dessutom är fantastisk på att spela fram sina lagkamrater.

Kandidat 4: Mattias Janmark–Nylén, 19, f, AIK

J20-seriens stora dominant förra säsongen börjar göra sig ett namn på seniornivå. I matchen mot Modo förra veckan kom den stora islossningen, då Janmark-Nylén svarade för ett hattrick och totalt fem poäng. 19-åringen har ett enormt spelsinne och är redan på väg att bli en nyckelspelare i AIK.

Kandidat 5: Oscar Lindberg, 21, f, Skellefteå

Många trodde att Lindberg skulle blomma ut på allvar redan förra i året, men efter en tung säsong är det först i höst som 21-åringen fått sitt stora genombrott. Tvåvägscentern har gjort 17 poäng på 17 matcher och är uttagen i Tre Kronor-truppen till Karjala Tournament.

FAKTA

Så utses Månadens spelare

Månadens spelare är ett nytt pris som Sportbladet delar ut varje månad.

Vinnare är den som juryn – och ni läsare via en omröstning på sportbladet.se (se här nedan) – tycker har varit mest framträdande under den gångna månaden (oktober).

I juryn sitter Sportbladets hockeyexperter Tomas Ros, Mats Wennerholm, Johan Garpenlöv och Hans Abrahamsson. Priset för oktober månad delas ut i Sportbladets webb-tv-magasin After Ice med Tomas Ros och presenteras på sportbladet.se under onsdagen.

Priset för september månad vanns av Linköpings Carl Söderberg.