Senaste nytt i DITT lag inför kvällens matcher

Timråforward borta en månad Ingen Jämtin mot LHC.

HOCKEY

Fem matcher i elitserien i kväll.

Här är läget i DITT lag inför nedsläpp.

Från 19.00 följer du matcherna i Elitserien live här.

Modo-Färjestad

Modo är inne i en rejäl formsvacka för tillfället. På de fem senaste matcherna har det bara blivit en trepoängare. Laget har sjunkit till sjätte plats i tabellen. I lördags förlorade Övikslaget med 4–1 mot HV71.

– Naturligtvis inte ett facit som vi är nöjda med. Men man ska komma ihåg att det är ytterst små marginaler i den här ligan. Det gäller att fortsätta kämpa – försöka jobba ännu lite hårdare, säger tränaren Ulf Samuelsson till klubbens hemsida.

I kväll tar laget emot sjuan Färjestad och då väljer man att plocka hem Janos Hari från utlåningen till Asplöven. Dessutom står det klart att Oscar Alsenfelt vaktar kassen. Han hoppade in efter första perioden mot HV, då Bernhard Starkbaum släppt in tre mål.

Samuel Påhlsson är fortsatt skadad och Jens Westin utlånad.

Färjestad har förlorat de tre senaste bortamatcherna. I torsdag, lagets senaste elitseriematch, vann man mot Brynäs med 3–0. Då saknades Jack Connolly och Oscar Klefbom och de spelar inte heller i kväll.

Dessutom saknas backen Sanny Lindström, som ådrog sig en hjärnskakning i European Trophy-matchen mot Jokerit i helgen. Lindström missar de tre återstående matcherna innan landslagsuppehållet. Dessutom stannar Joakim Hilding hemma på grund av en muskelskadad.

Det betyder att forwarden Joakim Nygård, 19 och Wilhelm Westlund, 17, finns med i truppen i kväll.

– Stora talanger båda två som är redo att komnma upp och prova på vad det innebär att spela på den här nivån, säger Färjestads coach Leif Carlsson till klubbens hemsida.

Senast lagen möttes vann FBK med 3–2 efter straffar.

Linköping-HV71

HV71 toppar det mesta i elitserien för tillfället. Tabellettan är bäst i både powerplay och boxplay. I lördags vann laget mot Modo med 4–1. Linköping förlorade i helgen mot Rögle.

Hemmalaget får tillbaka Johannes Salmonsson från sjukdom. Även Sebastian Ottosson är med i spel igen efter sina fotproblem. Däremot har backen Mattias Bäckman blivit sjuk.

– Nej, blir inget spel för mig, säger Bäckman till Sportbladet.

För första gången i år väntas det bli över 8 000 personer på plats i Cloetta Center.

– Alltid svårt att säga vad som händer med biljettförsäljningen under sista dagen, men prognosen talar för att det kan bli uppemot 8 000, säger vice klubbdirektören Anders Mäki till Corren.

LHC har snittat 5 966 åskådare den här säsongen.

Förra veckan stod det klart att Andreas Jämtin lämnas LHC för just HV71, men han finns inte med i kvällens match eftersom det var ett önskemål från Linköping.

Serieettan saknar sedan tidigare Oscar Sundh och Johan Lindström. Daniel Fernholm har missat de senaste matcherna och är ett frågetecken inför i kväll.

Sett till de fem senaste matcherna är HV ligans formstarkaste lag. De har under den perioden tagit tolv av 15 möjliga poäng. Senast lagen möttes vann LHC med 4–1.

Växjö-Skellefteå

Växjö förlorade lagets senaste match mot Linköping med 2–1. Positivt inför kvällens match är att Brad Moran, som missat sex matcher på grund av en handskada, är tillbaka i spel. Han går in med Tomi Kallio och Robert Rosén.

Återstår att se om kanadensaren kan få fart på Växjös offensiv. Växjö har gjort minst antal mål (26) av alla lag i ligan.

Liam Reddox (underkroppsskada) och Björn Karlsson (underkroppsskada) saknas. Tim Heed och Mikael Eriksson är petade. Mikko Mannikkö går in med Dennis Rasmussen och Petr Vampola medan Jan Urbas spelar i kedja med Steve Saviano och Alexander Johansson.

I går gjorde tabelltian klart med den finländske backen Kalle Kaijomaa. Han går in på Björn Karlssons plats bredvid Niclas Lundgren

Fredrik Norrena vaktar kassen.

Skellefteås Bud Holloway toppar elitseriens poängliga med 22 poäng (6+16) på 16 matcher. Tre av lagets spelare - Oscar Lindberg, Melker Karlsson och Niclas Burström, blev i går uttagna till Karjala Cup.

Nyförvärvet Ryan Vesce hade ingen lyckad debut mot Timrå i lördags. Han noterades för drygt åtta minuters speltid. Mot Växjö ska han spela ytterforward.

– Han kommer fortare in i laget då än som center. Det är enklare både offensivt och defensivt då det inte blir lika långa åkningar som han hade fått som center, säger tränaren Anders Forsberg till Norran.

Mot Växjö får laget klara sig utan Petter Granberg, John Klingberg, Pierre-Edouard Bellemare och Johan Forsberg.

Rögle-Brynäs

Rögle tog en oerhört viktig seger mot LHC i förra omgången, men fortfarande är det sex poäng upp till AIK ovanför strecket.

Ett av målen gjordes av Mike Iggulden, som nu har nätat tre matcher i rad.

Rögle får klara sig utan fotskadade Viktor Lindgren, som ligger delad etta i den interna skytteliga med sina fyra mål. Sedan tidigare saknas Jesper Jensen.

Dessutom är forwardstrion Nils Bergström, Andrée Brendheden och Tobias Törnkvist som är utlånade till allsvenska Karlskrona.

Brynäs, femma i tabellen, har fyra raka förluster. I lördags förlorade de regerande mästarna mot Luleå med 2–3 efter straffar.

Precis som då kommer Brynäs till spel utan backarna Simon Bertilsson (skadad), Dennis Persson (skadad) och Lars Jonsson (utlånad).

– Det är en viktigt match naturligtvis. Det här går ut på att vinna och visst har vi gjort bra prestationer men för det får vi inga poäng, och det är ju ändå det det handlar om, säger tränaren Tommy Jonsson till klubbens hemsida.

Senast lagen möttes vann Gävlelaget med 5-4.

Timrå-Luleå

Timrå har tre raka hemmamatcher inför landslagsuppehållet. I kväll väntar Luleå, sedan är det Brynäs (torsdag) och Modo (lördag).

Tommy Stenqvist (axel) och Alexander Larsson (knä) saknas. Larsson skadade sig senast mot Skellefteå och väntas bli borta en månad.

– Det handlar med största sannolikhet om ett uttänjt ledband, säger Timrås lagläkare Örjan Fröjd till hockeypuls.se

Robin Lindqvist, som ännu inte spelat den här säsongen, närmar sig comeback efter knäskadan. I går tränade han för fullt.

– Jag känner mig i väldigt bra form och det är roligt att vara tillbaka, säger han till hockeypuls.se.

Lindqvist spelar dock inte i kväll. Per Hallin är dock tillbaka i truppen.

Luleå är ute på en liten turné. Laget chartrar ett plan ner till Medelpad i dag. I morgon bussar laget till Arlanda för att med flyg ta sig till Göteborg.

Senast saknades Daniel Mannberg, Karl Fabricius, Niklas Olausson och Toni Koivistio.

– Vi är lite osäkra än så länge Vi åker samtliga spelare till Timrå eftersom vi ska vidare till Göteborg, men vi är inte helt hundra på hur vi ska formera laget än, säger Luleås assisterande tränare Roger Åkerström till Sportbladet efter lunch.

Är det någon av de fyra som saknades senast som definitivt inte spelar i kväll?

– Ingen är borträknad helt. Vi har lite huvudbry här, säger Åkerström.

Klart är i alla fall att lagkaptenen Chris Abbott inte spelar.

– Chris Abbot stannar hemma. Han är sjuk, men kommer att ansluta till Göteborg säger Åkerström.

David Rautio står i mål.

ARTIKELN HANDLAR OM