Efter slakten – Rögle rör om i femmorna

Senaste nytt i alla lagen inför omgång 24

HOCKEY

Full omgång i elitserien i kväll.

Färjestad–Luleå, Skellefteå–Linköping, Timrå–HV 71, AIK–Brynäs, Växjö–Rögle, Frölunda–Modo.

Här är senaste nytt om ditt lag inför kvällens matcher.

Färjestad-Luleå

FBK har sex raka hemmasegrar mot Luleå. Till kvällens match får Karlstadslaget tillbaka Anton Grundel. Därmed får Wilhelm Westlund inleda som extraback.

Sedan tidigare saknas Oscar Klefbom, Jack Connolly och Sanny Lindström. Mikael Johansson höftopererades i helgen och blir borta i sex till åtta veckor.

Luleås målvakt David Rautio är fortfarande borta på grund av hjärnskakning. Inte heller Kim Hirschovits kommer till spel i kväll

Jan Sandström skadade knäet förra veckan mot Skellefteå. Backveteranen röntgades i går, men det är ingen fara med honom. 34-åringen hoppas på spel till helgen.

– Jag förstod nästan att det inte skulle vara något större, men det är bra att få veta det också, säger Sandström till Norrbottens Kuriren.

I inbördes möten står det 1-1 lagen emellan den här säsongen.

Skellefteå-Linköping

En tuff bortamatch väntar LHC. Serietvåan Skellefteå är seriens bästa hemmalag och har bäst form av samtliga lag. Västerbottningarna har vunnit sina sex senaste matcher. Men även Linköping har bra form. De har två raka segrar (1-0 mot Luleå och 5-3 mot Växjö)

Det blir även en kamp mellan ligans poängstarkaste spelare. Topp fem i poängligan spelar alla i Skellefteå eller Linköping (Holloway, Lindström, Söderberg, Arlbrandt och Lindberg)

Skellefteå har fått lägga till två namn på skadelistan. Fredrik Styrman har fått hjärnskakning och inte heller Fredrik Lindgren kommer till spel i kväll meddelar tränaren Anders Forsberg till Norrans hockeyblogg.

Sedan tidigare saknas Oscar Möller, Petter Granberg, John Klingberg, Johan Forsberg och Melker Karlsson.

Fyran Linköping kommer till spel utan målvakten Christian Engstrand (knä). Daniel Grillfors har problem med luftrören och kommer inte till spel i kväll.

– Nej, inget spel för mig, säger LHC-backen.

I går blev det offentligt att Lee Goren spelar resten av säsongen i LHC. Han kommer dock inte till spel i kväll.

Timrå-HV71

 I senaste omgången vann tabellnian Timrå mot Färjestad med 3-1.

Precis som då saknas Yared Hagos, Robin Persson, Robin Lindqvist och Tommy Stenqvist. Positivt för Medelpadslaget är att Jonathan Carlsson och Alexander Larsson är tillbaka.

Larsson skadade knäet mot Skellefteå den 17 oktober.

– De sa jag skulle bli borta tre till sex veckor och nu blev det tre så det får man ju tycka är bra då, även om man mentalt hade velat vara tillbaka ännu snabbare, säger Larsson tillhockeypuls.se

HV71 har vunnit sina tre senaste bortamatcher mot Timrå och kommer till kvällens med tre raka segrar i bagaget.

Serieettan har Jesper Fasth, Oscar Sundh och Jesper Thörnberg på skadelistan. Enligt jnytt.se har Mats Trygg ont i halsen. Mikko Luoma, som varit petad de senaste matcherna, tar hans plats.

HV71 har vunnit båda matcherna med Timrå den här säsongen (4-2 och 3-1)

AIK-Brynäs

Senast förlorade AIK med 2-3 efter förlängning mor Luleå. Då saknades Daniel Josefsson, David Lillieström-Karlsson, Dick Tärnström och Patric Blomdahl och de kommer inte heller inte till spel i kväll.

Varken Fredrik Hynning (sjuk) eller Björn Melin tränade i går, men båda finns med mot Brynäs.

”Jag spelar. Hynning också” skriver Melin i ett sms till Sportbladet.

Brynäs skadelista ser ut enligt följande: Mads Hansen, Dennis Persson och Lars Jonsson.

Mats Lavander och Simon Bertilsson är tillbaka i spel. Bertilsson bildar backpar med Ryan Gunderson och Lavander går in med Jonathan Granström och Emil Molin.

Senast förlorade tabellsexan Brynäs med 5-6 mot Modo.

Innan nedsläpp kommer Leif ”Honken” Holmqvist, 70, att hyllas. Holmqvist gjorde totalt tio säsonger i AIK under 1960- och -70-talet.

Växjö-Rögle

Växjö förlorade mot LHC i lördags, men laget har tagit poäng i de tre senaste hemmamatcherna.

Petr Vampola, som toppar lagets interna poängliga, petades i första perioden senast efter att han tappat markering på LHC:s andra mål.

– Kan man inte ta den markeringen är man kanske inte redo att spela, sa tränaren Sam Hallam efteråt.

I kväll spelar Vampola med Dennis Rasmussen och Liam Reddox, som är tillbaka efter att ha missat förra matchen.

Alexander Johansson är sjuk och spelar inte i kväll. Brad Moran går in mellan Steve Saviano och Gustav Hjalmarsson. Jan Urbas spelar center mellan Tomi Kallio och Robert Rosén.

Fredrik Norrena är tillbaka i målet.

Matchen är extra speciell för Tomi Kallio, 35. Han gör nämligen sin 500:e elitseriematch.

Rögles bortastatistik imponerar inte. Tabelljumbon har förlorat de åtta senaste matcherna utanför Ängelholm. Senast blev det förlust på hemmaplan med 0-7 mot Skellefteå. Martin Gerber fortsätter i målet, men i övrigt väljer Dan Tangnes att förändra i samtliga femmor.

– Vi måste försöka väcka en del och få en effekt av att göra om i laget. Det får inte se ut som det gjorde senast och vi har tagit ut det lag vi anser har störst chans att vinna, säger Rögletränaren till klubbens hemsida.

Den största förändring är att Martin Strbak, med 49 NHL-matcher och nio VM-turneringar med Slovakien på meritlistan, petas till förmån för 17-årige Anton Cederholm. Förstakedjan består i kväll av Dennis Everberg, Ted Brithén och Juhamatti Aaltonen.

Viktor Lindgren och Jesper Jensen saknas sedan tidigare.

Frölunda-Modo

Sjuan mot åttan i Scandinavium  i kväll. Frölunda har sex raka hemmasegrar mot Modo och har vunnit säsongens båda möten med Övikslaget.

Frölunda har valt att plocka in målvakten Linus Fernström från Oskarshamn. Patrick Galbraith går i motsatt riktning. Bytet gäller i två veckor.

Göteborgarna kommer till spel utan Per-Johan Axelsson, Mikael Johansson och Pierre Johnsson.

Viktor Stålberg har lämnat Frölunda. Hans plats med Matt Duchene och Fabian Brunnström tas av Fredrik Sjöström.

Modo gör några förändringar i truppen jämfört med segern mot Brynäs.

– In kommer Linus Ullmark (19 år), Robert Hägg (17 år) och Edwin Hedberg (18 år), säger tränaren Ulf Samuelsson till Modos hemsida.

Det betyder att målvakten Oscar Alsenfelt är utanför laget igen. Inte heller Björn Svensson eller Richard Stehlik är med i matchtruppen.

Sedan tidigare saknas den skadade duon Alexander Steen och Samuel Påhlsson samt utlånade Jens Westin.

ARTIKELN HANDLAR OM