Juryn: Bud är bästa spelaren i Elitserien

”Holloway är höstens spelare”

”Kul att bli uppskattad” Höstens spelare i elitserien heter Bud Holloway och gör mer poäng i elitserien än vad Anze Kopitar gör i hockeyallsvenskan.
HOCKEY

Det närmar sig halvtid i elitserien.

Enligt Sportbladets experter heter höstens bästa spelare Bud Holloway.

– Kul att bli uppskattad när man jobbar hårt, säger Holloway.

Bud Holloway, 24, avslutade förra säsongen med att slå poäng­rekord i slutspelet. Den här ­säsongen har han fortsatt i samma stil. På 25 matcher har Skellefteås kanadensiske forward stått för ­hela 36 poäng – och är enligt Sportbladets experter höstens bästa spelare i elitserien.

Toppmöte i helgen

– Det var roligt att höra. Jag var inte beredd på det faktiskt. Det är kul att bli uppskattad när man jobbar hårt, även om det är långt kvar av säsongen och det blir en stor utmaning att fortsätta göra poäng. Nu möter vi ett annat topplag i helgen (bortamatch mot HV 71 i morgon). Det blir ungefär som en förslutspelsmatch och det är i sådana matcher det gäller att leverera. Allt handlar om att vara bra i slutspelet, säger Bud Holloway.

Jämfört med den här tidpunkten i fjol har du nästan fördubblat din poängskörd. Är det andra året lättare?

– Nej, egentligen inte. Jag gjorde en bra säsong i fjol och har börjat bra nu. Motståndarna är medvetna om det och uppvaktar mig, och hela laget, hårdare den här säsongen. Det som varit enklare var att komma in i allt i början eftersom jag har varit här förut.

Hur har det påverkat dig att spela i många olika omgivningar?

– Ja, jag har fått nytt folk runt mig hela tiden. Man får börja om på noll hela tiden, men när det blir ändringar på grund av skador är det inte så mycket att göra åt. På ett sätt har det varit en kick att testa spela med nya, bra spelare.

Gör mer poäng än Kopitar

Du gör mer poäng i elitserien än vad Anze Kopitar gör i hockeyallsvenskan. Vad går det att utläsa av det?

– Det är lite ironiskt att blivit så, men det går inte att dra några slutsatser av det. Han är ett stort namn i NHL, medan jag kämpade i Kings farmarlag. Att det blivit så här är roligt på ett ironiskt sätt. Jag har bara träffat honom lite när jag var på campen, men det är en riktigt trevlig kille.

ARTIKELN HANDLAR OM