Senaste nytt i DITT lag inför kvällens matcher

Goren spelklar – och Timråförvärv debuterar

HOCKEY

Fem matcher ikväll – och en till på 14 minuter.

Matchen mellan Luleå och HV 71 som avbröts efter Oscar Sundhs skada återupptas ikväll.

Följ matcherna här i Sportbladets Elitserien Live.

Luleå–HV71

En sexpoängsmatch i Luleå i kväll. Nu ska nämligen den avbrutna matchen från i oktober spelas klart. Det var 6.27 in i tredje perioden, vid ställningen 1–1, som matchen mellan Luleå och HV71 avbröts efter att Oscar Sundh legat medvetslös på isen. Spelare som inte var med i laguppställning då får inte spela klart tredje perioden. Det innebär att HV71 får klara sig utan Andreas Jämtin, Anton Bengtsson, Elias Fälth och Johan Lindström. I Luleå får inte Mika Pyörälä, Anton Hedman, Linus Persson, Sami Sandell, Janne Sandström eller Jonas Berglund medverka i tredje perioden.

Men när det är dags att starta kvällens omgång får de givetvis vara med. HV71 saknar sedan tidigare Oscar Sundh, Jesper Thörnberg och Jesper Fasth.

Trean Luleå har tagit poäng i de sju senaste hemmamatcherna. Norrbottningarna har Pavel Skrbek på skadelistan.

Johan Gustafsson vaktar Luleås kasse.

Timrå–Frölunda

Timrå, tia i tabellen, har haft det tungt efter landslagsuppehållet. Laget har bara vunnit en av sex matcher. Senast blev det 0–3 mot Växjö.

Positivt för hemmalaget är att Johan Andersson och Andreas Molinder är tillbaka i truppen.

Sedan tidigare saknas Robin Lindqvist, Tommy Stenqvist och Robin Persson.

Timrå skrev i går ett tryoutkontrakt som gäller i sex matcher med backen Richard Demén Willaume.

Frölunda har tre raka förluster. Men göteborgarna får tillbaka Per-Johan Axelsson efter sin hjärnskakning. Det innebär att Christoffer Wikner-Sundborg återvänder till J20-laget. Sedan tidigare saknas Mikael Johansson och Pierre Johnsson.

Brynäs–Linköping

Brynäs förnedrades senast av Luleå. Förlustsiffrorna skrevs till 1–8. De regerande mästarna är inne i en riktigt tung period. Laget elva förluster på de 13 senaste matcherna. Dessutom har de sex raka hemmaförluster.

– Vi pratar hela tiden och nu ännu mer. Vad vi säger och gör stannar innanför våra väggar. Men det är ingen som sitter med armarna i kors, det kan jag säga, sa tränaren Tommy Jonsson till Sportbladet i går.

Sebastian Lauritzen tvingades kliva av mot Luleå och han spelar inte i kväll. Sedan tidigare saknas Victor Berglind, Dennis Persson, Lars Jonsson och Mads Hansen.

I mål väljer Tommy Jonsson att satsa på Johan Holmqvist. Mats Lavander är anmäld till disciplinnämnden efter sin tackling på Robin Jacobsson i lördags. Men Brynäsforwarden kan i väntan på domen spela och finns därför med i kvällens match mot LHC.

I Linköping debuterar Lee Goren. Det bekräftar sportchefen Johan Hemlin på twitter.

”Lee Goren spelklar ikväll. Coacherna avgör hur laget ser ut.” skriver han. På gårdagens träning spelade kanadensaren ihop med Jonas Almtorp och Eric Himelfarb.

Ett tungt avbräck för LHC är att Pär Arlbrandt inte följer med till Gävle. Han har ljumskproblem.

– Det känns bättre än i går, men ändå inte hundra, säger forwarden till Sportbladet.

Därmed splittras LHC:s succékedja med Arlbrandt, Carl Söderberg och Simon Hjalmarsson. Tillsammans har de svarat för 81 poäng så här långt.

Dessutom saknas Christian Engstrand (knä), Daniel Grillfors (luftrör), Mattias Weinhandl (ljumske) och Patrik Zackrisson (rehabtränar efter sin fotskada). Sebastian Ottosson är utlånad.

Skellefteå–Modo

Skellefteå förlorade seriefinalen mot HV71 senast. Till i kväll får västerbottningarna tillbaka artistspelaren Ryan Vesce.

– Han spelar i kväll, säger tränaren Anders Forsberg till Norrans hockeyblogg.

På värmningen bildade amerikanen kedja med Pierre-Edouard Bellemare och poängkungen Bud Holloway.

Även Fredrik Styrman är tillbaka. Johan Alm klev av i andra perioden senast, men fanns med på värmningen.

Sedan tidigare saknas Oscar Möller, Petter Granberg, John Klingberg, Johan Forsberg och Melker Karlsson.

Sebastian Selin är utlånad till Piteå.

Skellefteå har drabbats av ett sent återbud. Backen Niclas Burström kommer inte till spel.

– Han har magsjuka, säger lagets läkare Karin Rundblad till Norrans hockeyblogg.

Modo har tre tunga namn på skadelistan - samtliga centrar. Alexander Steen, Samuel Påhlsson och Niklas Sundström spelar inte mot Skellefteå. Juniorerna Linus Ullmark och Robert Hägg är tillbaka i truppen. Det betyder att Oscar Alsenfelt återigen är petad. Även Björn Svensson och Richard Stehlik är utanför tuppen. Jens Westin är utlånad.

Skellefteå har vunnit båda matcherna mot Modo den här säsongen.

Växjö–Färjestad

Växjö har två raka segrar. Senast vann laget mot Timrå med 3-0.

Kristofer Berglund missade den matchen på grund av sjukdom, men han är nu tillbaka i backpar med Noah Welch. Björn Karlsson inleder som sjundeback. Tom Linder och Gustav Hjalmarsson är utanför truppen. Tim Heed är utlånad och Fredrik Norrena startar i mål.

Även Färjestad är inne i en positiv trend. Karlstadslaget har tre raka segrar. Patrik Lundh är avstängd efter tacklingen på Brynäs Victor Berglind. Dessutom saknas Oscar Klefbom, Jack Connolly, Sanny Lindström och Mikael Johanson.

Växjö har tagit fem av sex möjliga poäng mot FBK den här säsongen.

ARTIKELN HANDLAR OM