Magsjuka stoppar Gustafssons rekordjakt

Här är senaste nytt i alla elitserielagen

HOCKEY

Växjö-HV71

Smålandsderby i kväll, säsongens tredje. Lagen har vunnit var sin match tidigare den här säsongen. Förra året vann Växjö fyra av fem matcher mot HV.

Växjö förlorade mot Brynäs i torsdags med 2-4.

Gustav Hjalmarsson är fortsatt sjuk.

– Det känns ganska bra i dag. Det går åt rätt håll, men jag spelar inte i dag, säger han till Sportbladet.

Tim Heed och Tom Linder är utlånade till Västerås respektive Karlskrona.

HV71 kommer till Vida Arena med en seger i bagaget. Laget vann efter straffar mot AIK senast.

Serieledarna saknar Oscar Sundh, Jesper Thörnberg och Oscar Fantenberg. Mikko Luoma har tillfrisknat och finns med i laguppställningen.

– Vi kör med samma lag som sist, förutom att Luoma är med igen, säger HV:s assisterande tränare Thomas Ljungbergh.

Luleå-Timrå

Luleå är seriens formstarkaste lag. Norrbottningarna ligger tvåa i tabellen och vann i torsdags mot LHC med 3-0. Luleå har nu 19-2 i målskillnad på de fyra senaste matcherna.

Trion Daniel Mannberg, Jonas Berglund och Johan Porsberger är utlånade till Asplöven.

Pavel Skrbek är fortsatt skadad. Dessutom har Luleås målvakt Johan Gustafsson, som hållit nollan i drygt två matcher, blivit magsjuk. Han missar därmed chansen att slå Alexander Salaks rekord i antal minuter utan insläppt mål på rad.

I stället står David Rautio.

Timrås form är långt ifrån lika bra som Luleås. Medelpadslaget har förlorat de fem senaste matcherna och de har även fem raka bortaförluster. Timrå har dessutom blivit nollat i de tre senaste matcherna.

Sedan tidigare saknas Robin Lindqvist, Robin Persson och Tommy Stenqvist. Timrås lagkapten Per Hallin kom inte till spel i torsdags, men spelar i kväll. Däremot får Timrå klara sig utan lagets poängkung Niklas Nordgren, som blivit sjuk. Även Andreas Molinder missar matchen i kväll. Hans familj väntar tillökning

Skellefteå-AIK

Skellefteå förlorade i torsdags med 1-3 mot Frölunda.

Västerbottningarna saknar Melker Karlsson, Oscar Möller, Petter Granberg, och Sebastian Selin (utlånad).

– Skogs, som var ett frågetecken igår, är spelbar. Forssell kan också spela. Dessutom är Klingberg och Forsberg spelbara. Men jag håller ett tag på laget. Däremot ser det ut som Mackan (Markus Svensson) står, säger tränaren Anders Forsberg till Norrans hockeyblogg.

Dessutom är backen Niclas Burström tillbaka.
AIK tappade ledningen mot HV71 senast och förlorade till slut efter straffar. Stockholmarna är väldigt skadedrabbade. Hela åtta spelare saknas mot Skellefteå. Och det är följande: Daniel Josefsson, David Lillieström-Karlsson, Dick Tärnström, Patric Blomdahl, Josh MacNevin, Christian Sandberg, Esa Pirnes och Joakim Nordström.

Linköping-Rögle

Tabellfemman mot jumbon i Cloetta Center. Linköping förlorade senast på hemmaplan med 0-3. Östgötarna har därmed gått mållösa från två matcher i rad.

Precis som i torsdags saknas Mattias Weinhandl, Christian Engstrand och Patrik Zackrisson.

Rögle fick början av veckan förstörd av magsjuka och det blev förlust senast med 1-7 mot FBK.

– Nu har vi lagt magsjuka och allt elände bakom oss. Alla måste inse att delaktigheten kommer att vara helt avgörande för att vända detta till något positivt och komma upp på rätt spår. Alla tycker det är jobbigt, det är ingen som är nöjd med situationen, säger tränaren Dan Tangnes till klubbens hemsida.

Viktor Lindgren har fått ett bakslag på sin fotskada och tvingas till ännu en operation. Han beräknas bli borta i tre till fyra veckor.

– Det är tusen gånger värre att se på än att spela själv, jag vill ju hjälpa laget. Jag har varit oerhört frustrerad och det kan nog min sambo Jenny intyga, men nu gäller det att göra det bästa av situationen, säger Lindgren till Helsingborgs Dagblad.

Även Fredrik Warg saknas mot LHC. Då väljer Ängelholmsklubben att ta tillbaka Tobias Törnkvist, som varit utlånad till Karlskrona.

– Ska bli roligt att spela med Röglemärket på bröstet igen. Det känns bra, speciellt att träffa gubbarna igen, säger han till bloggen Grönvitasumo.

Törnkvist kommer efter matchen att återvända till Karlskrona.

Frölunda-Brynäs

Frölunda, åtta i tabellen, har två raka vinster. Senast tog göteborgarna en meriterande 3-1-seger mot Skellefteå. Precis som då saknas den långtidsskadade duon Mikael Johansson och Pierre Johnsson.

Brynäs ligger två placeringar före Frölunda och även Gävlelaget har två raka segrar.

Brynäs saknar sedan tidigare Victor Berglind, Lars Jonsson, Mads Hansen och Sebastian Lauritzen. Brynäs gör en ändring i laget från senaste; Christian Djoos vilar, medan lagkaptenen Jörgen Sundqvist är tillbaka efter sjukdom.

Det står 1-1 lagen emellan i inbördes möten.

Färjestad-Modo

Färjestad ligger fyra i tabellen och vann i torsdags med förkrossande 7-1 mot Rögle. Karlstadslaget har tre raka segrar mot Modo, två av dessa har kommit den här säsongen.

Lagkaptenen Rickard Wallin klev av senast men spelar i kväll. Det gör även Patrik Lundh, som är tillbaka från avstängning. Däremot är backen Magnus Nygren avstängd.

Sedan tidigare saknas Jack Connolly, Sanny Lindström, Mikael Johansson och Oscar Klefbom.

Modo vann i torsdags för första gången i år ett länsderby mot Timrå. 2-0 blev det till slut. I går blev det klart att backen Richard Stehlik lämnas Öviksklubben.

Modo kommer i dag till spel utan Samuel Påhlsson, Niklas Sundström och Nichlas Torp. Kristian Forsbergs medverkan är osäker.

Oscar Alsenfelt är återigen utanför matchtruppen.

ARTIKELN HANDLAR OM