Backarnas marknad

Hälften av elitserielagen på desperat jakt: ”De kan tjäna massa pengar”

Michael Sundlöv.
HOCKEY

Bara tre dagar kvar till transferfönstret stänger.

Och elitserieklubbarnas vilda backjakt går på högvarv.

– Jag önskar att jag var en bra back, då skulle jag definitivt kunna tjäna en massa pengar nu, säger Brynäs sportchef Michael Sundlöv.

Foto: GETTY
Dan Spang.

Vid midnatt på torsdag stänger transferfönstret för den här säsongen. Flera elitserieklubbar letar just nu febrilt för att förstärka sina trupper.

Men marknaden av lediga kvalitetsspelare är tunn och priserna är höga, intygar samtliga sportchefer som Sportbladet pratat med.

– Det finns spelare som rör på sig, sedan är det inget snack om att det i de flesta fall handlar om överpriser, säger Sundlöv.

Jagar vidare

Framför allt är jakten på backar högintensiv.

I går plockade HV 71 amerikanen Dan Spang från finska Tappara och räkna med det händer mer de kommande dagarna.

Brynäs, AIK, Rögle och Färjestad är några klubbar som vill förstärka försvaret.

– Det är definitivt backarnas marknad just nu. Jag önskar att jag var en bra back, då skulle jag definitivt kunna tjäna en massa pengar, säger Michael Sundlöv.

Brynäs var också intresserat av Dan Spang, men nu går jakten vidare med andra namn:

– Alla inom klubben är rörande överens om att vi inte ska ta in något som inte känns helt rätt, då får det hellre vara, säger Sundlöv.

Priserna stegras

Enligt Sportbladets uppgifter har Rögle visat intresse för Lukkos kanadensiske back Ryan Caldwell:

– Vi vet vem det är och att han är ute på marknaden, men jag vet inte vad som händer framöver, säger skåningarnas sportchef Pelle Svensson.

Priserna stegras i takt med att klubbarnas desperation ökar. Spelare som Jan Hlavac och Dan Spang kostar, enligt Sport­bladets källor, Växjö respektive HV 71 över en miljon kronor för de matcher som återstår av säsongen.

– Det är ändå bättre nu jämfört med hur det var för några år sedan. Då det var mer eller mindre auktion på spelare från finska och tjeckiska ligan och svenska klubbar gjorde av med en sjuklig massa pengar, säger Michael Sundlöv.

ARTIKELN HANDLAR OM