Domen: De floppar

1 av 26
HOCKEY

HV 71 är en av favoriterna till SM-guldet – men domen från övriga slutspelslag är hård.

Hälften av de tillfrågade spelarna tror att HV blir slutspelets flopp.

– Jag bryr mig inte ett skit om vad de andra tycker, säger landslagsforwarden Jesper Fasth.

Sportbladet har fått ta del av den enkät som tv-kanalen C More gjort med 40 spe­lare, fem från varje slutspelslag. En av frågorna är: ”Vilket lag blir slut­spelets flopp”?

Hela 42,5 procent av de tillfrågade spelarna svarade HV 71. Om inte HV-spelarna har tippat sig själva innebär det att hälften (17 av 35 spelare) tror HV löper störst risk att misslyckas i slutspelet.

– Ja, vad ska jag säga om det? Vad andra spelare tror och tycker är inget vi kan göra något åt. Det kvittar fullständigt vad de tippar. Vi kan bara tro på oss själva och gå ut och visa det, säger backen Mattias Karlsson.

”Inte förvånad”

Är du förvånad att så många tror att ni floppar?

– Nej, det vet jag inte. Som vår skadesituation har sett ut samtidigt som vi möter tufft motstånd kan jag köpa det.

Landslagsforwarden Jesper Fasth tar lätt på domen från de övriga slutspels­lagen.

– Jag bryr mig inte ett skit om vad de andra tycker och jag har ingen aning om varför de tror som de gör. Möjligt att det beror på att vår kvartsfinalserie ser tuffast ut på förhand.

Två år i rad har HV 71 åkt ut redan i kvartsfinalen och trycket på Jönköpingsklubben är hårt inför kvartsfinalen mot Linköping.

– Att vi åkt ut i kvarten borde snarare fungera som tändvätska för oss, att vi kommer in och är revanschsugna, säger Fasth.

– Jag tror inte att någon i vårt lag tänker på vad som har hänt tidigare. Person­ligen skiter jag fullständigt i det som hände för ett år sedan, säger Mattias Karlsson.

”Luleå kan floppa”

Vilket av topplagen tror du har störst risk floppa i kvartsfinalen?

– Vi får se om Luleå har lärt sig läxan från förra året. Frölunda har haft väldigt bra form på sistone, de har sett starka ut. Jag tror de kan överraska, säger Karlsson.

Fasth: ”Bryr mig inte ett skit om det”

ARTIKELN HANDLAR OM