Beskedet: De tar SM-guldet

”Vi har varit var uppsnackade hela säsongen…”

1 av 26
HOCKEY

Bäst, populärast och laget med de största stjärnorna.

I C Mores enkät med slutspelslagen lyfts Skellefteå fram som den stora guldfavoriten.

– Vi har varit uppsnackade under hela säsongen så det är inget nytt, säger forwarden Jimmie Ericsson.

Lagkaptenen har stor respekt i sitt eget lag, men C Mores enkät visar att Jimmie Ericsson är populär även utanför Skellefteås omklädningsrum.

Den 33-årige forwarden anses vara den spelare som ­höjer sig mest i slutspelet, och är även den som flest motståndare unnar ett SM-guld.

– Man tackar, man tackar. Det är givetvis kul att höra, säger Ericsson.

Varför är du så populär bland motståndarna?

– Ja, det kan man undra… Jag vet faktiskt inte. Kanske är det för att jag aldrig har vunnit något och att de vet hur mycket jag längtar efter att göra det.

”Hårt och rejält”

Känner du av den här respekten från spelare du möter?

– Ja, det gör jag och jag visar stor respekt tillbaka.

Vad uppskattar du hos en motspelare?

– När de spelar hårt och rejält men inte fegt. Att de inte är ute efter att skada medvetet. Alla som går ut på isen och ger sitt yttersta har min respekt, oavsett vilken roll i laget de har.

Skellefteå vann serien överlägset och tippas allmänt som den största guldfavoriten. Ett redan stort favoritskap förstärks ytterligare genom C Mores enkät med spelarna i de övriga slutspelslagen.

Skellefteå sopar hem de flesta positiva kategorier, både som lag och individuellt.

– Någon måste vara favo­rit och vi vann ju serien. På så sätt kanske det inte är så kon- stigt, och att vi är favoriter har jag svårt att se som något negativt. Samtidigt vet alla som kan hockey och har sett slutspel att det är skillnad på att vara favoriter och att verkligen vinna, säger Ericsson.

”Det är inget nytt...”

Hur förhåller ni er till det stora favorittrycket?

– Det tycker jag är ganska ointressant. Vi har ju varit uppsnackade under hela säsongen så det är inte något nytt. Men vi är medvetna om att det blir väldigt tufft och det första testet kommer på tisdag.