Ekeliw: Här är min fyndfemma

Foto: BILDBYRAN, SCANPIX, PIC-AGENCY
HOCKEY

Det surras om stjärnor som Bud Holloway, Calle Söderberg och Chris Lee inför slutspelet.

Men för att lyckas i Dream Team gäller det även att fynda bland mindre namnkunniga spelare.

Här ger Sportbladets Jonathan Ekeliw sina tips på de bästa kapen.

SPELA DREAM TEAM SLUTSPELET HÄR

MÅLVAKT

Markus Svensson, mv, Skellefteå, $7 000 000

Svensson har gjort en stark säsong och nästan spelat lika många matcher som den på förhand givne förstemålvakten Joacim Eriksson. Nu tror många att Svensson kan konkurrurera ut Eriksson, som efter fjolårets slutspel kritiserades för att vara ojämn när det gällde som mest. Skellefteå har meddelat att man, till en början, kommer att ge båda målvakterna speltid.

BACKAR

Magnus Nygren, b, Färjestad, $8 000 000

Nygren vann backarnas skytteliga med sina 13 fullträffar i grundserien. Trots det är han knappast det dyraste backalternativet i Dream Team. Spelar konsekvent i FBK:s powerplay, som inte sällan handlar om att ge Nygren lägen att avlossa sitt jätteskott.

John Klingberg, b, Skellefteå, $5 500 000

Klingberg är guldtippade Skellefteås klart mest produktiva back – om man väger in att han bara har spelat knappt häften av matcherna i grundserien. 20-åringen drogs med höftproblem tidigare under säsongen, men har kommit tillbaka starkt och svarat för 13 poäng på 25 matcher. Av Dream Team-gänget värderas han inte därefter...

FORWARDS

Oscar Möller, f, Skellefteå, $9 000 000

Möller är i storform och spelar ju i samma kedja som en annan het lirare, poängkungen Bud Holloway. Skellefteå möter som bekant Brynäs i kvartsfinalen och senast lagen möttes svarade Möller för fyra mål. Ett kap i Dream Team prismässigt.

Viktor Arvidsson, f, Skellefteå, $5 000 000

19-årige Arvidsson har inte fått så mycket speltid, men ändå noterats för tolv pinnar i vinter. Gjorde succé i JVM, där han verkligen klev fram i avgörande lägen. Köps för en struntsumma i Dream Team och är en slutspelsjoker för segermaskinen Skellefteå.

William Karlsson, f, HV71, $7 500 000

Ännu en JVM-spelare. William Karlsson har gjort en finfin debutsäsong i elitserien och producerade 28 poäng på 50 matcher i grundserien. Jag tror att HV71 kan gå långt i slutspelet och Karlsson känns som ett väldigt prisvärt alternativ i Jönköpingsklubben.

SKAPA DITT LAG I DREAM TEAM SLUTSPELET NU!