Attacken på Brynäs

Efter skadorna på stjärnorna – nu har Skellefteå fått nog: Kan gå riktigt illa

HOCKEY

GÄVLE. Två skadade stjärnor på två matcher.

Nu går Skellefteås assisterande tränare Bert Robertsson till attack mot Brynäs.

– Ibland ser det ut som att man försöker hitta den typen av situationer, ­säger han.

Nästa stjärnsmäll I den första kvartsfinalen däckades Skellefteås Pierre-Edouard Bellemare efter en tackling mot huvudet. I gårdagens 7–3-seger mot Brynäs fick Oscar Möller ledas av isen efter en bentackling från Andreas Thuresson.

Pierre-Edouard Bellemare fick ett käkbensbrott och riskerar att missa hela slutspelet efter den våldsamma tacklingen mot huvudet från Robin Jacobsson i den första kvartsfinalen.

I går kom nästa smäll, då Oscar Möller tvingades bryta på grund av en bentackling från Andreas Thuresson.

– Det är en bentackling och det blir så pass olyckligt att Möller inte kan fortsätta matchen. Det är en kille som söker en bentackling och det är synd att det ska få ett sådant utfall. Samtidigt får man väl räkna att motståndarna försöker störa när det är tajta matchserier och det ska vi kunna hantera, säger Bert Robertsson, som tror att Brynäs försöker ta bort vissa spelare:

Kommer inte anmälas

– Det tror jag är en strategi och det har till och med uppviglats i media. Det är ingenting som kommer som en överraskning att de försöker störa oss. Att det blir skador av det kanske inte är meningen alla gånger, men ibland ser det ut som att man försöker hitta den typen av situationer.

Thuresson fick två minuters utvisning för tacklingen. Domarbasen Mikael Ahlström har meddelat att Brynäsforwarden inte kommer att anmälas till disciplinnämnden.

Andreas Thuresson:

– Jag ska försöka tackla honom och han försöker komma undan. Jag sträcker inte ut benet eller något. Han försöker hoppa åt sidan medan jag bara kör rakt fram. Om jag också hade hoppat undan hade det blivit en ännu värre tackling.

”Ful och farlig”

När Sportbladet pratade med Oscar Möller i går kväll hade han inte sett någon repris på situationen.

– Men jag känner att jag inte ens får en lårkaka, allt tar på knät, säger han.

Möller ska undersökas i dag. Hur länge han blir borta återstår att se och Skellefteå är förtegna gällande statusen på forwardsstjärnan.

– Allt jag kan säga är att det ser bra ut. Jag har sett tacklingen i efterhand och jag kan säga att den är både ful och väldigt farlig, det får du gärna skriva. En sådan knätackling kan det gå riktigt, riktigt illa, säger läkaren Karin Rundblad.

FAKTA

Tacklingarna som SAIK rasar mot

Kvartsfinal 1

 Robin Jacobsson sätter in en ful tackling mot huvudet på Pierre-Edouard Bellemare redan efter 58 sekunder. Smällen resulterade i ett käkbensbrott för fransmannen. Jacobsson fick domen från disciplinnämnden i går: avstängning i sex matcher, varav två omvandlas till böter.

Kvartsfinal 2

 Andreas Thuresson bentacklar Oscar Möller i den andra perioden. Möller kom sedan inte till spel i den tredje perioden. Thuresson fick två minuters utvisning och kommer inte anmälas till disciplinnämnden.

ARTIKELN HANDLAR OM