De ska granska fula tacklingar i SHL

1 av 4
Michael Sundlöv tar plats i nya ”situationsrummet”. Han får sällskap av...
HOCKEY

SHL har infört ett situationsrum bland annat för att öka spelarnas säkerhet.

Nu är det klart att Micke Sundlöv, Mikael Håkanson, Anders Gozzi och Joacim Karlsson ska ingå i den referensgrupp som ska granska regelbrott på isen.

– Vi har lyckats knyta till oss en oerhörd bred kompetens och lång erfarenhet, säger SHL:s sportchef Johan Hemlin.

En av de stora nyheterna inför årets SHL-säsong är det så kallade situationsrummet. Det ska bland annat ersätta videomåldomarna på plats i arenan. Där kommer också finnas en person som bara har fokus på att plocka upp sekvenser med fula tacklingar eller andra regelöverträdelser som domarna missar på isen.

De ska sen gå ut till en referensgrupp som ska bedöma i fall man bör ta det här vidare och göra en anmälan till disciplinnämnden.

Nu står det klart vilka fyra personer som kommer finnas i den här gruppen. De utvalda är Brynäs före detta målvakt och sportchef, Micke Sundlöv, AIK:s före detta sportchef och spelare, Anders Gozzi, LHC:s och Djurgårdens spelare Mikael "Musse" Håkanson och OS-meriterade linjedomaren Joacim Karlsson.

Bedömer individuellt

När en händelse dyker upp så kommer alla individuellt bedöma händelsen och sedan återkoppla till domarchef Peter Andersson med sitt underlag för beslut.

– Vi har lyckats knyta till oss en oerhörd bred kompetens och lång erfarenhet med de personer som kommer att ingå i referensgruppen, säger Johan Hemlin, sportchef SHL, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Fokus är på att utveckla arbetet med spelarnas säkerhet ytterligare, något som spelare och ledare inom SHL är eniga om måste göras.