Frölunda avgjorde tidigt i förlängningen

Tog andra raka segern

HOCKEY

ÖREBRO/STOCKHOLM. Frölunda fortsätter att vinna i SHL.

Men mot bottentippade Örebro satt det långt inne.

– Jag tror inte att våra spelare förstod riktigt vilken prestation som behövdes här, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg efter 2-1.

Två lag som vann sina premiärer i SHL.

Två lag som hade förtvilat svårt att göra mål i två perioder.

Bottentippade Örebro mot topptippade Frölunda bjöd på bra fart och spel – men det dröjde drygt en minut in i sista perioden innan Andreas Johnson vispade in 1-0 till göteborgarna efter förarbete av Max Görtz och Mathis Olimb.

– Vi jobbar på och visar gott spel hela matchen, säger Mathis Olimb till C More.

Glädjen blev dock kortvarig – bara några minuter senare tog sig ÖHK:s Martin Johansson in i offensiv zon, passade till backen Marko Anttila för att sedan få tillbaka pucken och styra in den bakom Linus Fernström.

Matchen till förlängning och där kom ett tidigt avgörande. Redan 30 sekunder in i sudden death dundrade Christoffer Persson in 2-1 bakom en skymd Julius Hudacek i Örebro-kassen. Pucken tog på Mathis Olimb som stod bra placerad framför mål.

”Besviken på mig själv”

– Det smäller i klubben, jag är rätt säker på att det är jag. Vi jobbar på hela matchen, till slut får vi det målet vi letar efter, säger Olimb till C More.

– Jag tror inte att våra spelare förstod riktigt vilken prestation som behövdes här. Vi laddade inte om mentalt efter urladdningen i hemmapremiären, säger Roger Rönnberg.
Var det fel på inställningen?
– Killarna stannade kvar i segerns sötma lite för länge, det är något det här unga laget behöver lära sig. Jag är på besviken på mig själv, säger Rönnberg.

Örebro fick nöja sig med en poäng inför ett fullsatt Behrn Arena.

– Lite surt att de avgör med ett sådant mål, båda två var likadana egentligen, men sådan är hockeyn. Det är bara för oss att gå vidare, säger Håkan Åhlund, assisterade tränare i Örebro.

FAKTA

Örebro-Frölunda 1-2 (0-0, 0-0, 1-1, 0-1)

Mathis Olimb, c, Frölunda

Gjorde knappt ett dåligt byte. Nyttig i båda ändar.

Martin Johansson, f, Örebro

Ett jättehot när han trampar igång.

Christoffer Persson, b, Frölunda

Flera viktiga ingripanden i egen zon och ett avgörande framåt.

Marko Anttila, f, Örebro

Kompletterar Johansson väldigt bra med sin storlek.

Andreas Johnson, f, Frölunda

Inblandad i båda målen.

MATCHEN

Högt tempo och underhållande spel från början till slut. Frölunda kom till många bra lägen i den första perioden men Örebromålvakten Julius Hudacek storspelade mot sin gamla klubb. Mållöst fram till den tredje perioden som bjöd på två mål, ett till vardera lag, och böljande spel. Förlängningen varade bara i 30 sekunder innan Mathis Olimb styrde in ett fräsande skott från Christoffer Persson på blålinjen.

Domare

Örebro–Frölunda 1–2 e förl (0–0, 0–0, 1–1, 0–1)

Tredje perioden: 0–1 (1.51) Andreas Johnson (Max Görtz, Mathis Olimb), 1–1 (4.31) Martin Johansson (Marko Anttila, Viktor Ekbom) spel fem mot fyra.

Fjärde perioden: 1–2 (0.30) Mathis Olimb (Christoffer Persson, Andreas Johnson).

Skott: 22–36 (6–12, 10–12, 6–11, 0–1).

Utv, Örebro: 1x2. Frölunda: 3x2.

Domare: Pehr Claesson, Alvesta och Wolmer Edqvist, Grums.

Publik: 5 200.