– Att köra bil till hockeyn är löjligt

HOCKEY

Luleå. Ta bilen till hockeyarenan? Nej, glöm det.

När Luleå Hockey möter HV71 den 28 februari kommer Coop Norrbotten Arena att invaderas av skotrar.

- Att köra bil till hockeyn är löjligt, säger projektledaren Ronny Lundström.

Lördagen den 28 februari tar Luleå Hockey emot HV 71 på hemmais. Det är precis som vilken match som helst i serielunken. Fast med ett undantag: Tillsammans med Samelandsresor har Luleå Hockey gjort det möjligt för publiken att ta sig till matchen med skoter - hela vägen fram till arenan.

- Vi har sagt så här: Ta skotern till hockeyn. Det här med att köra bil till hockeyn är löjligt. Varför gör vi det? Vi är ju norrbottningar. Då är det klart att man ska ta skotern till hockeyn vintertid, säger Ronny Lundström, projektledare för Samelandsresor.

Skoterraggare lever upp

När Luleå hånas av motståndarlagens fans är "skoterraggare" en återkommande benämning på laget och dess supportrar. Och, ja, den 28 februari kommer Norrbottenslaget att göra skäl för öknamnet.

- Vi ska visa att hockeyn kan förlova sig med skoteråkandet och dess utövare. Skoteråkandet är för många i Norrbotten en viktig eller rent av nödvändig del för att den vardagliga verksamheten ska fungera, säger Luleå Hockeys VD Stefan Enbom.

Luleå gillar evangemanget

I samband med matchen, även före och efteråt, kommer en rad skoterrelaterade aktiviteter att arrangeras kring ishallen. Och Luleå Hockey är oerhört nöjt att man lyckats ro den här skotermatchen i hamn.

- Vi blev jätteglada när de kom till oss med det här projektet. Det är ett samverkansprojekt i Norrbotten som vi är mycket nöjda med, säger Luleås kommunikationschef Robert Hedlund.

ARTIKELN HANDLAR OM