Värva hårt eller hamna i allsvenskan nästa år?

HOCKEY

Åtta dagar kvar till att transferfönstret stänger.

Nu måste bottenlagen värva stjärnor för att undvika direktkvalet.

Det lag som snålar riskerar att möta Almtuna och Oskarshamn nästa säsong.

Tomas Ros.

15 omgångar återstår av SHL och serien har givetvis satt sig.

Vi har en klockren serieledare i Skellefteå och en rad topplag i Frölunda, Linköping och HV71.

Sedan har vi en bottenstrid där Luleå och Djurgården är nära att dras in i den streckstrid, eller skräckstrid, som lockar till störst intresse - det runt kvalstrecket.

Just nu ligger Luleå och Djurgården på ett hyfsat behagligt avstånd, men trenden är nedåtgående samtidigt som Brynäs och Leksand gjort förändringar som kan väcka laget.

Och om åtta dagar stänger transferfönstret.

Spelare kommer att ansluta

Flera lag i allsvenskan kommer rea ut spelare och i Finland blir det alltid rea, och säljpanik, när SHL stänger värvningsfönstret.

Tala om unik situation där lagen kan värva sig ifrån direktkvalet och undvika risken att åka ur.

Håller man för hårt i plånboken kan eftersmaken bli sur och medföra degradering. En otäck verklighet där sportchefen väljer mellan att ta sms-lån eller chansa med befintlig spelartrupp och riskerar kölhalas i media för att man inte agerade.

Djurgården har bränt stora delar av sina värvningspengar på fransosen Damien Fleury, som gjorde två mål i går. Men han behöver en förstecenter att leka med. Annars kommer energin att tryta hos Fleury.

Leksand behöver uppdatera backsidan. Jonas Frögren har tyvärr gjort sitt som SHL-spelare och sportchef Christer Siik måste värva.

Modo gjorde en häftig värvning i Juhaa Pekka Haataja och tog i går första segern på tio matcher.

Mod och Foppa lär rusta

Jag vet att Modo, läs Peter Forsberg, inte är klara med värvningar och kommer slänga in mer kvalité kommande veckan. Det gör att de poängen som Brynäs och Djurgården just nu har i försprång kan ätas upp av ett pånyttfött Modo.

Lång uppförsbacke, men det kan gå.

Brynäs har storrensat i tränarstaben istället för att byta ut spelare. Ikväll blir det upp till bevis för Brynäs-spelarna att bevisa att de vill ha istid av Bulan Berglund – en sådan sporre brukar fungera på kort sikt.

Men fiaskovärvningen av Jesse Ninimäki, sparkades i går, får inte upprepas och laget behöver en skicklig center som kan styra i powerplay och ta tag i spelet. Reda ut stormen i matcherna.

Det finns lediga spelare i AHL och det är upp till bevis för kontroversielle sportchefen Stefan Bengtzén att bevisa för fansen att hans kontaktbok fungerar även i Nordamerika.

■ ■ ■

Noll sekunder i istid för Donald Brashear – igen.

Låt karln åka hem.

Låt han umgås med familjen istället för att stå som en stor nalle i Modos bås. Jag mår dåligt när jag ser parodin.

ARTIKELN HANDLAR OM