LISTA: De kan få nya klubbar i veckan

Åtta spelare på marknaden

HOCKEY

Svenska klubbarna rustar för en vår med slutspel och kvalspel.

På lördag stänger transferfönstret.

Här är åtta spelare som kan bli deadlineaffärer.

  Fabian Brunnström, forward, Leksand:

Kommentar: Patrick Cehlin kom in i går och klubben står nu med 16 forwards. Med pressad ekonomi är det någon för mycket och Brunnström ryktas vara ute på marknaden.

Marcel Hossa, forward, Dukla Trencin:

Kommentar: Inledde säsongen som lagkapten i Dinamo Riga men fick lämna där i december. Återfinns nu i moderklubben i väntan på något bättre. Har erbjudits till många SHL-lag som än så länge inte nappat. Kan bli Schweiz och Lugano också för slovaken.

  Rob Schremp, forward, Skellefteå:

Kommentar: Flippflopp-Schremp var en dyr värvning för Skellefteå, särskilt i förhållande till vad han presterat. Har suttit flera matcher nu på slutet och Lasse Johansson säljer nog gärna. Men vem ska betala? Luktar Schweiz.

  Jan Hlavac, forward, HC Kladno:

Kommentar: Lika säkert som januarikylan brukar Janne Hlavac dyka upp i en SHL-klubb under vintern. Men i år har speltiden hemma i Tjeckien varit dålig och frågan är om något lag är desperat nog att chansa?

  Tomas Kaberle, back, HC Kladno:

Kommentar: Så sent som i fjol tillhörde han det tjeckiska OS-laget. Han försökte sedan slå sig tillbaka in i NHL men misslyckades och spelar nu med Hlavac i Kladno. Kan vara flyttbar men lär kosta ordentligt.

  Ryan Lasch, forward, TPS Åbo:

Kommentar: Smällde in 36 poäng för Växjö i fjol innan flytten gick till Finland och TPS. Men laget har floppat och är redan borta från slutspel. Kvalitet finns och nog lär han hitta ny klubb innan deadline. Men blir det SHL?

  Daniel Larsson/Niko Hovinen, målvakt, Luleå:

Kommentar: Luleå har tre målvakter, en ska bort. Daniel Larsson eller Niko Hovinen lär få kliva åt sidan. Här är nog inte SHL närmast dock utan snarare Malmö i toppen på allsvenskan.

  Viktor Lööv, back, Toronto Marlies:

Kommentar: Modo är den klubben som är i mest behov av förstärkning men har minst pengar. Vad bättre då än att få låna hem en gammal bekant. Det är visserligen ett långskott men det vore ju i alla fall lite plåster på såren efter att Toronto ryckt "Lill-Nyllet".

ARTIKELN HANDLAR OM