Wikegård: ”Jävligt trött på det här...”

Wikegård irriterad på domarkamerorna

Foto: BILDBYRÅN
HOCKEY

Niklas Wikegård är irriterad på domarnas ”refcams”.

Nu kritiserar han sin egen arbetsgivare.

– Jag är jävligt trött på dessa refcams. Jag tycker det är bra att C More och TV4 har det med lite då och då, men det går till överdrift, säger han i Wikegårds videoblogg.

LISTA: Så mycket tjänar svenska domarna – löneförhöjning i semifinalerna

Experten Niklas Wikegård, 51, är på krigstigen, igen. Nu är han uppretad på domarnas hjälmkameror, refcams, som TV4 och C More använder under sina tv-sändningar.

– Det här jiddret och tjattret som vi envisas med att visa, man tycker att det höjer upplevelsen, jag tycker inte det, säger han.

Han fortsätter:

– Nu får jag skit av C More och TV4, antar jag. Men jag tycker att det där bluddret ska stanna där nere. Spelarna måste många gånger känna att ”va gick det där ut i tv som vi pratade om?” Det känns inte bra.

"Då vill man höra varför"

Men Wikegård är inte enbart negativt inställd till refcams.

– De enda gångerna jag vill höra domarna är när de förklarar varför det blir mål eller inte efter trassliga situationer. När det blir oklart vad som hänt. Exempelvis när Noah Welch fick sitt matchstraff. Då vill man höra varför han får ett matchstraff. Det är de enda gångerna jag vill höra domarna.

I kväll sänds den sjätte semifinalen mellan Växjö och Frölunda. Då kommer Wikegård att vara på plats som expert i studion.

– Nu får jag skit av C More och TV4, antar jag. Men jag tycker att det där bluddret ska stanna nere på isen.

LISTA: Så mycket tjänar svenska domarna – löneförhöjning i semifinalerna