Publikfavoriten lämnar Färjestad

”Finns inte plats för mig i lönebudgeten”

Foto: Bildbyrån
Färjestads Toni Rajala.
HOCKEY

Toni Rajala, 24, lämnar Färjestad.

Finländaren som hämtades in från KHL under säsongen får inte förlängt kontrakt.

– Jag har fått besked att det inte finns plats för mig i lönebudgeten, jag är lite besviken, säger forwarden till Värmlands Folkblad.

FBK:s magiska guldlag 2002 – vad hände sen?

Toni Rajala hämtades in till Färjestad från Yugra Khanty-Mansiysk i KHL mitt under säsongen.

Finländaren gjorde succé direkt och landade tillslut på 27 poäng på 31 matcher.

Vid slutet av grundserien sa Rajala själv att det var ”80 procents chans” att han skulle bli kvar i Karlstad till kommande säsong.

Nu bekräftar han att så inte blir fallet.

– Jag fick besked för ett par dagar sedan att det inte finns plats för mig i lönebudgeten längre eftersom jag väntat för länge på vad som kommer hända i Ryssland. Jag är lite besviken eftersom jag verkligen trivdes i Färjestad. Förhoppningsvis kan jag spela där någon gång i framtiden, men nu får jag försöka hitta ett nytt lag till nästa säsong, säger Toni Rajala till VF.

”Hoppas fler klubbar hör av sig”

24-åringen bekräftar att det funnits intresse från andra svenska klubbar sedan tidigare. Det har även ryktats att HV71 varit ute efter forwardens signatur.

– Jag hörde efter säsongen att det fanns klubbar som var intresserade och förhoppningsvis blir det ännu fler nu när de hör att jag inte kommer stanna i FBK. HV har jag inte hört något från men vi får se vad som händer, säger Rajala.

”Det är den bittra verkligheten”

Färjestad har presenterat flertalet meriterade nyförvärv den senaste tiden. Sportchefen Leif Carlsson säger att det var ett tufft beslut att låta Rajala lämna.

– Det var jättetufft. Det är alltid tråkigt att förlora en bra hockeyspelare, men vi hade inte ekonomin för att behålla honom nu när vi fyllt på med andra bra hockeyspelare. Det är den bittra verkligheten.

FBK:s magiska guldlag 2002 – vad hände sen?