Bekräftat: Han blir assisterande i Brynäs

Tommy Sjödin, 49, assisterar Thomas Berglund

Tommy Sjödin, 49, ska assistera Thomas Berglund.
HOCKEY

Brynäs har spikat sin tränarstab.

Precis som Sportbladets uppgifter gjorde gällande så är det Brynäsikonen Tommy Sjödin, 49, som ska assistera Thomas Berglund.

– Det känns härligt att få med Tommy Sjödin i staben runt det lag som han spelade för under så lång tid, säger sportchef Stefan Bengtzén till klubbens hemsida.

Thomas Berglund, 46, tog över Brynäs i januari efter att Tommy Jonsson fått sparken. Med sig till Gävle tog han Petter Nilsson som assisterande tränare.

När Berglund skrev på ett tvåårskontrakt med Brynäs var hans förstaalternativ att även Nilsson skulle fortsätta. Men på grund av sin familjesituation kunde inte Nilsson lämna Norrbotten.

Sedan dess har Brynäs varit på jakt efter en ny assistent till Berglund och Sportbladet kunde tidigare i dag berätta att ett av huvudspåren varTommy Sjödin.

– Ingenting är klart i alla fall. Men jag har varit i kontakt med Brynäs och vi har diskuterat olika roller i föreningen, sa Tommy Sjödin då.

Fick sparken senaste sejouren

Men bara timmen senare presenterades han av Brynäs.

– Det känns härligt att få med Tommy Sjödin i staben runt det lag som han spelade för under så lång tid. Han kommer med sin egen erfarenhet som back att ha mycket att tillföra våra backar. Vi ser med tillförsikt fram mot hans närvaro i klubben igen, säger sportchef Stefan Bengtzén.

Tommy Sjödin har en minst sagt gedigen bakgrund i Brynäs. Han har spelat totalt fjorton säsonger i klubben och var lagkapten under sina fem sista år. Han vann också VM-guld 1992.

De fyra senaste åren har han varit sportchef och tränare för division 2-klubben Valbo.

Men han har också SHL-erfarenhet som tränare.

Under säsongen 2009/10 var Sjödin assisterande tränare till Gunnar Persson i Rögle. Det slutade med att båda två fick sparken efter två omgångar i kvalserien.