”Jag åkte och skrattade på isen”

Wikstrand hånades av gamla supportrarna

Foto: Foto: TT
Mikael Wikstrand spelade i Frölunda i fjol.
HOCKEY

STENUNGSUND. Förlust mot gamla lagkompisarna.

Och hånad av de gamla supportrarna.

– Jag hörde vad de skrek, det var ganska kul faktiskt. Jag åkte och skrattade på isen, säger Mikael Wikstrand, 21.

Han var en av Frölundas bästa backar under den förra säsongen, men valde i somras under rätt så uppseendeväckande former att lämna Göteborgsklubben och gå till Färjestad.

Det hade inte gått spårlöst förbi, varken hos de gamla lagkompisarna eller supportrarna.

– Nä men jag trodde att det skulle bli mer faktiskt. Det var ganska lugnt, säger Mikael Wikstrand.

Han hamnade i en het duell med Frölundaspelaren Nicklas Lasu i början av matchen, som avslutades med en slashing över vaden från Lasu.

– Han hade händerna lite högt i den första tacklingen, så jag tacklade tillbaka. Och sen slog han mig på vaden. Men det är som i en vanlig match. Efter matchen nu snackade vi och bara garvade åt det. Det var mest på uppvärmningen annars, då vi satt och stretchade och tjötade tillsammans.

Frölundaklacken på plats i Stenungsund visade vad de tyckte om klubbytet. ”Sålt sig som en hora” och ”Judas” ekade från klackläktaren när Wikstrand åkte förbi det hörnet.

”Bättre ökänd än okänd”

– Ja, jag hörde det. Men jag tycker det är lite kul faktiskt, jag åkte och skrattade på isen. Det blir nog värre i den fjärde omgången, då vi möter Frölunda i ett fullsatt Scandinavium. Men det är bättre att vara ökänd än okänd, de saknar mig nog lite i alla fall. Det tycker jag är kul.

Färjestad ställde upp med nio nyförvärv. Frölunda kontrade med fem. Och det var en gammal göteborgare som imponerade mest av dem alla. Patrik Carlsson har vänt hem från HV71, och gjorde ett mål och fixade en straff i sin första match för nygamla klubben.

– Jag tyckte det såg riktigt bra ut för att vara första matchen, vi har ju bara tränat på is i en vecka. Det var ett otroligt tempo över 60 minuter, alla är så sugna på att spela, säger han.

Men trots segern och målet var han inte nöjd med sin egen insats.

”Väntat i nio år”

– Nja, det var lite upp och ner. Några dippar, några dalar. Jag ska försöka hålla det lite jämnare när det kommer till seriestart.

Han sköt fem skott på de första bytena.

Spelsugen?

– Jag har väntat i nio år på att få dra på mig indiantröjan igen. Jag har varit riktigt sugen i sommar, drömmar om hockey och om SM-guld. Det var här i Göteborg som allting startade, när jag började gå på Frölundamatcher. Det är många såna minnen som kommer tillbaka nu. Så ja, jag är oerhört sugen.

FAKTA

Frölunda-Färjestad 4-2

1-0 (16.54) Spencer Abbott (straff)

2-0 (21.35) Mattias Janmark

2-1 (27.39) LInus Persson

2-2 (33.58) Milan Gulas

3-2 (37.13) Patrik Carlsson

4-2 (58.47) Joel Lundqvist