Redhawks fick storstryk

"Ingen rolig historia"

Foto: Bildbyrån
HOCKEY

Efter noll insläppta på två träningsmatcher kom Hamburg på besök och tog ned Malmö Redhawks på jorden.

– Det var en total kollaps, säger forwarden Mattias Persson.

Malmö Redhawks hade fram till torsdagen fått en kanonstart på försäsongen med sju mål framåt och noll bakåt på träningsmatcherna mot Pantern och Växjö.

Men det tyska DEL-laget Hamburg Freezers var en helt annan prövning.

– Det var ingen roliga historia, det var jobbigt att spela i dag. Vi gör absolut ingen bra match där ute och får rannsaka oss själva nu, säger Mattias Persson.

Hamburg, med många spelare födda i Nordamerika, visade sin styrka direkt. Det stod 0–2 tidigt i den första perioden, och kort in i den andra perioden var ställningen 0–4.

"Bjöd på för mycket"

– Vi gav bort för många mål. Bjöd på alldeles för mycket. Enkla misstag, som vi inte brukar göra, säger Persson.

– Vi saknade i stort sett halva laget, men ingen man kan skylla på. Det var vi som skulle gå ut och göra jobbet i dag, men det lyckas vi inte med.

Magnus Häggström fick in en reducering i powerplay, men Hamburg hann trycka in två till innan den andra perioden var slut. Lite tröst kom sedan i den sista perioden när Mattias Persson och Jens Olsson satte varsin kasse, men tyskarna fick ändå sista ordet och vann till slut med klara 7–3.

– Detta var lite av ett wake up-call. Man kan inte slå sig till ro någon dag. Men det brukar hända någon gång på försäsongen, vi får inte gräva ner oss för mycket heller.

Örebro tappade och föll mot Kloten

Örebro såg efter 3–1 mot Kloten ut att ta en hyfsat enkel seger. Men Kloten hämtade in och kvitterade innan de med åtta sekunder kvar av matchen också avgjorde genom att göra 4–3.

För Vita Hästen blev Marcus Gunnarsson matchvinnare när han såg till att skjuta laget till 3–1-seger mot Bik Karlskoga.

FAKTA

RESULTAT:

Malmö–Hamburg 3–7 (0–2, 1–4, 2–1)

Malmö: Magnus Häggström, Jens Olsson, Benjamin Zientek.

Publik: 847.

Kloten–Örebro 4–3 (0–0, 1–3, 3–0)

Örebro: Johan Motin, Jakub Krejcik, Joonas Jalvanti.

Karlskoga–Vita Hästen 1–3

Målen: 0–1 (21.05) Markus Gunnarsson (Victor Crus-Rydberg), 0–2 (25.14) Morgan Hassel (Marcus Eriksson), 1–2 (18.12), 1–3 (19.23) Markus Gunnarsson.