”Ringer på allt, det är telefonterror”

Foto: TT
Thomas ”Bulan” Berglund
HOCKEY

Gävle. Thomas ”Bulan” Berglunds stenhårda utspel:
Efter ett bortdömt mål mot Djurgården har Brynästränaren fått nog – och ger syrlig kritik till Hockeyligans kontrollrum.
– Det är telefonterror, säger han efter 1–3-förlusten.

Djurgården hade vänt matchen med två mål i mittperioden, men Brynäs replikerade snabbt – trodde alla.
Men Pathrik Westerholms 2–2-mål dömdes bort efter videogranskning sedan Daniel Mannberg stötte till Djurgårdens målvakt Mikael Tellqvist.
– För mig är det inget snack. Det är mål. Jag vet inte vilka som sitter i kontrollrummet, om de spelat hockey tidigare? säger Mannberg och menar att han blev inknuffad i Tellqvist.
– Jag fattar inte hur de (kontrollrummet) tänker. När man sitter där under videogranskningar har man ingen aning om det är mål. Man borde vet ungefär, men vi har ingen aning. Som en lottodragning och då är något fel, fortsätter Brynäsforwarden.
Det bortdömda målet gjorde också Thomas ”Bulan” Berglund ilsken och på presskonferensen efter matchen, som Djurgården vann med 3–1, spottade Brynästränaren ur sig rejält med kritik mot Hockeyligan och kontrollrummet.

”Det är telefonterror”

– Det döms bort alldeles för många mål. Vi hade ett möte innan säsongen där vi pratade om att vi skulle jobba för att få fler mål i svensk hockey, men nu ringer de på allting. Det är telefonterror, inleder ”Bulan”.
Sedan fortsätter han:
– Det går alltid att hitta något fel. Men de behöver inte leta små, små grejer, detaljer, i varje videogranskning. Vissa bortdömda mål har varit solklara, som när någon kör på målvakten, men många har varit hårfina och konstiga.
Tycker du att ni drabbas värst?
– Det är generellt. De ringer på allting. Så fort någon petar på en annan. Och vi får långa avbrott i spelet.
Hur upplevde du det bortdömda målet mot Djurgården?
– Han (Mannberg) blir lite inknuffad i målvakten men det är inget som påverkar. Djurgårdens tränare, Hans Särkijärvi, stod bredvid Berglund och lyssnade på utspelet, men delar inte Brynästränarens syn.
– Jag tycker att det är viktigt att domarna får sköta det där. Det är en bedömningssport och vissa gånger blir det rätt, andra gånger fel. Domarna gör så gott de kan och jag undviker att ta diskussionen.