”Det var längesen jag kollade tabellen”

Foto: Bildbyrån
Daniel Viksten
HOCKEY

LINKÖPING. Kampen om att nå slutspel blir en nagelbitare under 2016.
Åtta lag gör upp om fyra direktplatser – även om tian Örebro hamnar allt längre ifrån sjätteplatsen.
– Det var längesen jag kollade tabellen, säger Daniel Viksten, efter lagets sjätte förlust på sju matcher.

2015 är över och vi kan konstatera att Frölunda och Skellefteå har ryckt i toppen av tabellen – men kampen om de sista direktplatserna till slutspelet är stenhård. I nuläget ser det ut som att åtta lag gör upp om fyra direktplatser. Mellan trean LHC och tian Örebro skiljer tolv poäng.
– Jag har inte stenkoll på tabellen, men jag kollar lite då och då hur vi ligger till. Det är viktigt att skapa sig ett bra utgångsläge inför slutspelet, men det är långt kvar, säger LHC:s Rhett Rakhshani.

LHC har skapat sig ett bra utgångsläge efter att ha avslutat året med två segrar, men det är som sagt väldigt jämnt. Tabelltrean har bara fyra poäng till godo på åttan Djurgården.

”Längesen jag kollade tabellen”

– Det är helt galet, säger Rakhshani, som med sina dubbla straffmål såg till att Linköping fick extrapoängen i går.

Samtidigt som LHC fick två viktiga poäng blev det en ny förslut för Örebro, som har förlorat sex av de sju senaste matcherna. Nu är laget elva poäng bakom Luleå, som just nu har den sista direktplatsen till slutspel.
– Jag har ingen koll på hur vi ligger till. Det var längesen jag kollade tabellen. Jag vet inte var vi ligger, säger Örebros forward Daniel Viksten.
Trots att det blev förlust tycker Viksten att gårdagens match mot LHC var ett steg i rätt riktning.
– Vi har inte spelat bra på slutet. Därför var det viktigt för moralen att göra en sådan här upphämtning och veta att vi kan spela bra, och störa de bra lagen. Skön upphämtning, man synd att vi kan lyckas vinna, säger Viksten.