”Maffiametoder mot kommunen”

Foto: Bildbyrån
Karlskrona fick bygga om när SHL-platsen var klar.
HOCKEY

Hårt pressade för att få arenan färdig.

Nu riktar kommunen hård kritik mot SHL.

— Man sätter kommunen under en våldsam press, säger Patrik Hansson (S), kommunalråd i Karlskrona till Sveriges Radio.

Dagen efter att Karlskrona hade tagit en plats i SHL satte sig Karlskrona kommun ner för att diskutera arbetet kring ABB Arena. Kravet var att 3500 platser skulle bli 5000 om klubben skulle vara med och spela i högsta serien.

För Sveriges Radio Blekinge berättar Patrik Hansson, kommunalråd i Karlskrona, om arenabygget.

– Man skulle nästa kunna säga att de använder maffiametoder, där man sätter kommunen under en våldsam press. De säger det inte rätt ut, men det är mer eller mindre hot om att arenan måste komma upp i blixtfart, säger Patrik Hansson (S), kommunalråd i Karlskrona.

– Det har varit obehagligt att som kommunal företrädare bli utsatt för det här. Jag känner att SHL inte har någon respekt för den demokratiska processen i en kommun.

Klar till midsommar

SHL:s vd Jörgen Lindgren har ingen förståelse för Hanssons uttalande.

– Kommunen har varit med i hela processen sedan dag ett och vi har varit tydliga med vad som gäller, säger han till radiokanalen.

Tanken från början var att arenan skulle stå klar till årskiftet. Men på grund av dåliga markförhållanden kommer arenan i stället att vara klar till midsommar.

– Det blir tokigt totalt sett när vi summerar det hela. Nu när vi vet när bygget är klart, så ser vi att det varit en långdragen process. Vi har fått tidsplaner som varit väldigt trovärdiga, men de har fallit flera gånger, säger Lindgren.

"Finns inte på kartan"

Hansson menar att man inte vill spela i arenan på den sidan som läktaren byggs om.

– Om man förstår någonting av det här så förstår man varför det blev en försening. Det finns inte på kartan att vi skulle spela ishockey med en öppen arena på den sidan där läktaren byggs, säger Hansson.