SHL-talang varnad i dopningsärende

HOCKEY

En SHL-spelare har fått en varning för att ha brutit mot Riksidrottsförbundets dopningsregler.

Han är inte avstängd och SHL-klubben är underrättad av vad som skett.

– Det handlar om en astma-medicin, säger en företrädare för SHL-klubben.

Under säsongen genomför Riksidrottsförbundet tester och anti-dopningskontroller i SHL och underliggande serier, samt även juniorserier.

Och i samband med en match, och kontroll, har en spelare i SHL begått en dopningsförseelse och nu har dom kommit mot spelaren.

– Han har fått en tillrättavisning och det är alltså en påföljd för att han brutit mot våra dopningsregler. Eftersom spelaren är minderårig så kommenterar vi inte mer utförligt, säger Tommy Forsgren, handläggare för dopingförseelser på Riksidrottsförbundet.

SHL-klubben är informerad.

"En icke-fråga"

De beskriver ärendet:

– Det är en icke-fråga, tycker jag. Vår spelare har en astmamedicin, bricanyl, och den har använder han i juniorlaget. Han blev testad vid en U18-match och den medicinen ansöker man om dispens för i efterhand, efter kontroll. Annars skulle RF få massvis med dispensansökningar. Men i U18-landslaget måste man ha en färdig dispens och det hade inte vår spelare, därför fick han en varning, säger klubbledaren.

Spelaren är en stor talang i hockey och blandar spel i SHL med juniorhockey.

■ ■ ■

I början av januari fick Borås Baskets Christoffer Almstrand, 26, en tillrättavisning av dopingkommisionen efter att ta tagit otillåten njurmedicin.

ARTIKELN HANDLAR OM