”Respektlöst – han stampar på Modo”

Lapierre får hård kritik av förre lagkamraten

Foto: Bildbyrån
HOCKEY

Modos stjärnforward Maxim Lapierre lämnade laget.

Nu får han hård kritik av Byron Ritchie.

– Det är totalt respektlöst, säger han till Örnsköldsviks Allehanda.

Det är turbulent i Modo. Laget ligger näst sist i tabellen och i tisdags bröt stjärnan Maxim Lapierre kontraktet och lämnade laget. Det är den fjärde spelaren som lämnat Modo den här säsongen.

Nu sågas Lapierre rejält av förra lagkamraten Byron Ritchie.

– Max var uppenbarligen inte ombord, han var respektlös mot coacherna och lagkamraterna. När någon får tre alternativ som han fick är det rätt standard att välja det första alternativet och det var att respektera lagkamraterna och coacherna och spela som laget ska spela. När du tar ett snabbt beslut att lämna laget säger det mycket om din person. Enligt mig lämnar man inte ett lag sådär, man stampar på Modo Hockey. Om han har det den attityden är det bäst att han är borta. Vi vill ha spelare som vill vara här, säger han till Örnsköldsviks Allehanda.

”Hade inte gjort så i NHL”

Ritchie tycker att Lapierre har tagit ett själviskt beslut och svikit laget.

– Absolut. Han spelar 20-22 minuter per kväll. Han har fått alla möjligheter att prestera. Vi hade en videogenomgång och han fick lite kritik, men det är professionell hockey. Att han lämnar sådär... min fråga är hade han gjort så i NHL? Absolut inte, för om du gör det kommer du förmodligen aldrig tillbaka, så varför göra det här?, säger han.

Lapierre kom till Modo i höstas och toppar den interna poängligan med 19 poäng (8+11). Samtidigt har han också klart sämst plus/minus-statistik.

ARTIKELN HANDLAR OM