Tredje raka vinsten för tabelljumbon

Fick äntligen vinna på bortaplan

HOCKEY

ÖREBRO. Karlskrona är helt plötsligt ett av SHL:s hetaste lag. Nu hyllas målvaktsveteranen Johan Holmqvist, 37.

– Han har kommit in med en jäkla härlig energi, säger assisterande lagkaptenen Alexander Bergström.

Karlskrona är alltjämt jumbo i SHL, men slagpåsen är ingen slagpåse längre. Borta mot Örebro vann laget med 4–1 och tog inte bara säsongens första trepoängare på bortais utan bärgade också sin tredje raka seger.

– Vi har jobbat hårt trots många nederlag och att vi blivit nedskrivna. Hela laget har mognat, vi har fått en förståelse för vad som krävs i SHL och fått tillbaka vår stolthet, säger tränaren Per Hånberg.

”Gett oss stadga”

Faktum är att Karlskrona för tillfället är ett av SHL:s hetaste lag. På de fem senaste matcherna har de tagit tio poäng – bara Linköping och Luleå har tagit fler poäng under samma period.

– Det beror på många saker. Men vi har en stabilitet i försvarsspelet och har fått in ”Honken” (Johan Holmqvist) i målet. Det har gett oss en stadga, han har kommit in med rutin och med en trygghet som smittar av sig i laget, säger Hånberg.

Assisterande lagkaptenen, tillika forwarden, Alexander Bergström gjorde ett mål och en assist mot Örebro. Han hyllar också Holmqvist, som anslöt till Karlskrona i december.

– Han gör någon fantastisk räddning i dag. Och han har kommit in med en jäkla härlig energi, det är en kille som verkligen tävlar varje dag. Han är ganska trygg som person, och det är nog för att han har varit med om en hel del, säger Bergström.

”Spetsigare”

Filip Cruseman gav Karlskrona ledningen innan Örebros Greg Squires kvitterade. Sen gjorde Jesper Olofsson 2–1 innan Bergström satte 3–1 och Joachim Rohdin avgjorde i tom bur.

Alexander Bergström pratar om vikten av att ta ledningen.

– Det är lite lättare att spela när man leder. Tidigare har vi hela tiden fått jaga, och det är inte helt lätt. Nu har vi lärt oss läxan och blivit spetsigare både framåt och bakåt, säger Bergström.

FAKTA

Matchfakta

Alexander Bergström, f, Karlskrona

Är i väldigt bra form. Fortsätter göra poäng.

Marko Anttila, f, Örebro

Stor, stark och pigg.

Julien Brouillette, b, Karlskrona

Hårdför och koncentrerad. Nyttig.

Jesper Olofsson, f, Karlskrona

Påpasslig målskytt. Energisk.

Joachim Rohdin, f, Karlskrona

Skapade mycket. 1+1.

Matchens bäste målvakt:

Johan Holmqvist, Karlskrona

Lugn och trygg. Stod emot när det behövdes.

Domarna:

Matchen:

ARTIKELN HANDLAR OM