Får sparken efter bara tre matcher

HOCKEY

Han debuterade, stängdes och sågade Disciplinnämnden.

Nu får Adam Burish lämna Malmö Redhawks efter bara tre matcher.

– Det har inte funkat för någon av oss, då är det bättre med ett avslut, säger sportchefen Patrik Sylvegård till Sydsvenskan.

Malmö Redhawks plockade in NHL-meriterade Adam Burish i mitten av januari. Amerikanen spelade sin första match mot Djurgården 23 januari och hamnade i blåsväder direkt efter att han svingat klubban likt ett basebollslag mot Marcus Sörensens huvud.

– Nästan som en kniv skär han klubban i luften. Jag kan inte riktigt förstå att en hockeyspelare kan göra något sådant, det måste jag vara ärlig och säga, sa tidigare domaren Thomas ”Kuben” Andersson i C More-studion.

Burish träffade aldrig med slaget men stängdes ändå av fyra matcher, varav en omvandlades till böter.

Stängdes av

Efter beslutet var han rasande.

”Disciplinnämnden är ett skämt. Det är oansvarigt hur de hanterar de här situationerna. Nämnden med några jurister och läkare och kvinnor som aldrig har utövat sporten får påverka spelares karriärer. Jag fick inte tala med någon eller ge någon förklaring. Jag såg en spelare den här säsongen som svingade sin klubba och träffade en spelare i huvudet vilket ledde till ett blödande sår, den spelaren fick en varning”, skrev han i ett sms till Expressen.

Nu bryter Malmö kontraktet med forwarden efter bara tre matcher.

– Det har inte funkat för någon av oss, då är det bättre med ett avslut, säger Patrik Sylvegård till Sydsvenskan.

Sportchefen ångrar värvningen.

– Med facit i hand kan jag väl säga det. Många ifrågasätter hur vi scoutar. Några av värvningarna har varit bra, några mindre bra.