Örebro slutspelsklara efter straffvinst

1 av 2
HOCKEY

Örebro är klart för åttondelsfinal.

Malmö har spelat klart på tisdag.

Det blev resultatet av Örebro två poäng mot Karlskrona.

Foto: BILDBYRÅN

En poäng mot Karlskrona räckte för att Örebro skulle bli klart för åttondelsfinal (play in) med start nästa torsdag. Det blev två poäng efter seger med 3-2 på straffar.

Malmö missar därmed vidare spel efter grundserien, men hänger kvar som nykomling i SHL.

Efter fredagens två hängmatcher väntar två avslutande fulla SHL-omgångar lördag och tisdag.

– Vi kan fortfarande gå ännu högre i tabellen. Vi ska göra vårt bästa i de avslutande matcherna, så får vi se hur långt det räcker, säger Örebros tränare Kent ”Lill-Kenta” Johansson.

Örebro ligger på tionde plats i SHL, men har fortfarande chans att sluta åtta. Plats sju och åtta har fördel av hemmaplan i en eventuellt tredje och avgörande match i åttondelsfinalerna (play in).

Kan bli hett derby

Just nu innebär dock Örebros tiondeplats och Färjestads sjundeplats att det skulle bli heta derbyn i åttondelsfinal.

Örebro har haft svårt för Karlskrona under säsongen, det här blev andra segern på straffar. Totalt blev det fyra av tolv poäng mot seriens jumbo, och 9-17 i målskillnad.

Örebro spelade länge stabilt och hade efter två power play-mål ledningen med 2-0 långt in i sista perioden. Karlskrona lyckades reducera och fick därefter energi och fart under skridskorna, i ett power play på övertid var Karlskrona nära att avgöra.

Bäst på isen var Örebros Joel Mustonen. Han gjorde mål för fjärde matchen i rad, först gjorde han 1-0 på en styrning i power play och sedan ett av Örebros två straffmål genom att sprätta upp pucken i nättaket.

– Jag har själv varit i bra form länge. Men det är först i de senaste matcherna jag har fått förtroendet att spela mycket, säger Joel Mustonen.

Karlskrona är sedan tidigare klar jumbo i serien. Det innebär att Karlskrona kommer att få möta vinnaren i den hockeyallsvenska finalen mellan Tingsryd och AIK i kval i bäst av sju matcher om en SHL-plats, med start lördag den 19 mars.

– De bästa förberedelserna vi kan få är att vinna matcher – idrottsmän vill alltid vinna matcher, det är den attityden vi ska ha med oss in i kvalet. Vi ger aldrig upp och kommer inte att göra i ett kval heller, det visade vi också på sättet vi kom tillbaka mot Örebro, säger Karlskronas tränare Pelle Hånberg.

ARTIKELN HANDLAR OM