KHL-stjärnan om Växjö-ryktet

Simon Hjalmarsson närmar sig ett beslut om framtiden

Foto: TT
Simon Hjalmarsson är en av de hetaste svenskarna på marknaden.
HOCKEY

Han har redan träffat Växjö.

Nu svarar Simon Hjalmarsson, 27, på ryktena om en flytt till klubben och han närmar sig ett beslut.

– Det är en proffsig klubb, jag kan absolut tänka mig att spela där, säger den förre VM-forwarden.

Efter två år i KHL och storklubben CSKA Moskva är Simon Hjalmarsson en av de hetaste svenskarna på marknaden.

Och ryktena har varit intensiva.

Så sent som för några dagar sedan bekräftade Växjö att klubben träffat 27-åringen i Vida Arena.

– Vi träffade Simon Hjalmarsson i dag och det var ett bra möte. I övrigt kommenterar jag inte enskilda namn, sade sportchefen Henrik Evertsson till Smålandsposten.

"Det ska kännas rätt"

Hjalmarsson själv, som spelat tre VM för Tre Kronor, bekräftar för Sportbladet att Växjö är en av de aktuella klubbarna för honom och att ett beslut kommer inom en vecka.

– Det har ju inte undgått någon att jag träffat Växjö. De gjorde ett intryck som jag hade förväntat mig. En proffsig klubb som kommit långt i sin resa på kort tid.

– Jag har inte sorterat bort något, men det ska kännas rätt för mig. Och när man känner något i magen brukar det vara rätt, men inget avtal är skrivet och inget beslut är taget, tillägger han.

Hyllar SHL

I sju säsonger, mellan 2006-2013, spelade brorsan Gustav Hjalmarsson, 30, i just Växjö och enligt uppgifter fanns han också med på mötet med klubben i förra veckan.

Simon Hjalmarsson medger att SHL är en attraktiv liga att spela i.

– KHL är en bra liga, men SHL är inte så långt efter. Jag skulle inte se SHL som ett nedköp utan det blir mer och mer attraktiv. Många duktiga spelare har återvänt till ligan till nästa säsong.

Senast Hjalmarsson spelade i SHL, i Linköping för tre säsonger sedan, noterade han sitt starkaste poängfacit i karriären när han gjorde 57 poäng (27+30) på 55 matcher och ytterligare nio poäng i SM-slutspelet.

ARTIKELN HANDLAR OM