Guldhjälten kan bryta med laget

Foto: Bildbyrån
HOCKEY

Växjö är på väg att bryta med guldhjälten Josh Hennessy, 31, som kan hamna i en annan SHL-klubb.

Uppgifter som delvis bekräftas av sportchefen Henrik Evertsson:

– Vi har fört lite samtal kring eventuellt byte eller övertagande av hans avtal. Men det har varit ganska lösa snack, säger han.

Växjö har under våren och sommaren plockat in offensiva ess som Dennis Everberg, Olli Palola och Geoff Platt. Något som innebär att konkurrensen i forwardslinjen ökat ytterligare.

Och enligt vad Sportbladet erfar har Växjö nu öppnat för att bryta med gulhjälten från 2015, Josh Hennessy.

Henrik Evertsson kommenterar Sportbladets uppgifter så här.

– Nja, bryta låter som att vi skulle sparka honom och det stämmer inte. Däremot har vi fört lite samtal kring eventuellt byte eller övertagande av hans avtal. Men det har varit ganska lösa snack.

Att diskussioner med andra SHL-klubbar pågår bekräftar Evertsson:

– Ja.

Buden inte tillräckliga

Men enligt Sportbladets uppgifter har buden så här långt inte varit tillräckligt bra för att Växjö ska acceptera att släppa Hennessy.

Den amerikanske centern kom till Växjö i januari 2015 och var en starkt bidragande anledning till att Växjö några månader senare vann ett historiskt SM-guld. Under de månader Hennessy var i klubben svarade han för 21 poäng på 39 matcher. Efter guldet skrev Hennessy på ett tvåårskontrakt, men just nu ser det inte ut som han kommer att fullfölja det.

Förra säsongen hade Josh Hennessy det tungt med poängproduktionen och stannade 17 poäng på 61 matcher, slutspelet inräknat.

ARTIKELN HANDLAR OM