Frölunda: Känner oss starka i tredje

1 av 2
HOCKEY

GÖTEBORG. Starkare ju längre matchen går.

Frölunda har 19-6 i målskillnad under den tredje perioden i år.

– Vi känner oss starka, och ju fler gånger vi vinner i tredje desto tryggare blir vi, säger Victor Olofsson, 21.

Det var ingen hejdundrande föreställning de 7 785 åskådare i Scandinavium fick se. Men hemmafansen fick återigen se Frölunda avgöra i den tredje perioden. Precis som mot Brynäs, HV71, och Djurgården tog göteborgarna hem de tre poängen mot Rögle tack vare en stark sistaperiod.

– Vi känner oss trygga just i tredje. Vi har tålamod, stressar inte upp oss utan brukar nöta ner motståndaren då i stället. Och det gör vi i dag också tycker jag, säger Victor Olofsson efter 2-1-segern.

”Mer trygga”

Det var han som tryckte sig in från högerkanten och sen lyfte in matchens första mål vid främre stolpen, just som Röglemålvakten Oscar Dansk tog ett steg åt sidan för att inte bli rundad. Då hade det gått nästan exakt tio minuter av den tredje perioden.

– Det har ju hänt ett antal gånger att vi avgjort i den tredje perioden, så det kommer vi bara att känna oss mer trygga med.

”Har varit på mig”

Olofsson är en av nykomlingarna i förra årets mästarlag. I fjol gjorde han 14 mål i degraderade Modo, men starten i Frölunda har varit tuff och han har stundtals fått höra både ett och tre tuffa ord från Frölunda-tränaren Roger Rönnberg.

– Det har varit stor skillnad i spelet, framför allt utan puck. Roger (Rönnberg) har varit på mig att jag måste åka mer skridskor utan puck och det är det jag försöker anpassa mig till. Det har tagit lite tid, men nu tycker jag att jag har kommit in i det.

Har Rönnberg tjatat mycket på dig?

– (skratt) Det är inte så farligt, men det är klart att han legat på mig. Och det tycker jag att han ska göra. Det är bara så jag blir bättre, framför allt i spelet utan puck. Men sen vill jag utvecklas i spelet med puck också naturligtvis, och han hjälper mig jättemycket med allting. Roger är väldigt rättvis, man får höra det när man inte gör det bra, och man får höra det när man gör det bra.

FAKTA

Frölunda-Rögle

Robin Figren, forward, Frölunda

Fortsatt spelsugen efter avstängningen. Väldigt pigg och farlig framåt.

Felix Schütz, forward, Rögle

Imponerar, skapar mycket både åt sig själv och lagkompisarna.

Joel Lundqvist, center, Frölunda

Gör 2-0-målet som sänker Rögle. Driver sitt lag i tre perioder.

Kevin Marshall, back, Rögle

Spelar mycket, står upp bra mot hemmalagets offensiv.

Victor Olofsson, forward, Frölunda

Gör matchens första mål, pigg i tre perioder.

Matchens målvakt: Oscar Dansk, Rögle

Håller Rögle kvar i matchen i framför allt den första perioden. Hög kvalité.

Domare:

Matchen:

Serielunk redan nu, men ett nonchalant Frölunda kom undan med blotta förskräckelsen efter två mål i den tredje perioden. Hade ett bra grepp om matchen i den första perioden då Oscar Dansk räddade gästerna, men i den andra tog Rögle över helt. Lite mer energi i Frölunda under slutdelen, men det var ingen match som gick till historien från hemmalagets sida. Rögle bra, starka defensivt, och vänder spelet snabbt när läge ges. Får in en sen reducering, men är sen inte nära ytterligare mål.

Plusjury: Henrik Lundgren, Scandinavium

Tredje perioden: 1–0 (10.09) Victor Olofsson (Jonathan Sigalet, Kristian Vesalainen), 2–0 (14.07) Joel Lundqvist (Johan Sundström, Henrik Tömmernes) spel fem mot fyra, 2–1 (18.22) Jack Connolly (Sebastian Wännström, Cade Fairchild).

Skott: 33–29 (11–7, 9–13, 13–9).

Utv, Frölunda: 2x2. Rögle: 7x2.

Domare: Tobias Björk, Boden, och Marcus Linde, Kungälv.

Publik: 7 785.