Stjärnvärvningen på väg bort från Dif

Foto: Bildbyrån
Jeff Tambellini
HOCKEY

Djurgårdens första åtgärd i mardrömssituationen:

Dumpa Jeff Tambellini.

Enligt uppgifter till Sportbladet är kanadensaren på väg bort och har bjudits ut till andra klubbar.

Djurgården har fått en blytung start på säsongen och bara vunnit två matcher den här säsongen.

I går gick sportchefen Joakim Eriksson ut på egna hemsidan och berättade att läget är akut och att det kan bli förändringar i klubben om inte  laget laget börjar vinna efter uppehållet.

Nu kan Sportbladet avslöja den första åtgärden.

Enligt uppgifter har Djurgården redan börjat undersöka möjligheten att göra sig av med Jeff Tambellini och bjudit ut honom till andra klubbar för att frigöra löneutrymme till en annan förstärkning.

Diskussioner om allvaret

– Det pågår alltid samtal om förändringar i spelartruppen, både på kort och lång sikt, oavsett om man spelar bra eller dåligt. Och nu när vi ligger näst sist så ställs allt på sin spets, sa Joakim Eriksson till Sportbladet i gå på frågan om Tambellinis framtid i föreningen.

– Jag har diskussioner med styrelsen, tränarna och spelarna om allvaret i situationen. Då vet alla inblandade om att det riskerar att bli förändringar.

Varit näst sämst i laget

Tambellini har varit höstens stora flopp i SHL.

Som en av Djurgårdens tänkta forwardsstjärnor har kanadensaren – med 242 NHL-matcher i bagaget – fortfarande inte gjort ett enda mål, och endast skrapat ihop två assistpoäng i de 13 inledande matcherna.

Han ligger också på -7 i plus/minus-statistiken vilket är näst sämst i laget.